Affärsområden

Precise Biometrics arbetar inom två affärsområden; Fingerprint Technology och Mobile Smart Card Solutions.

Fingerprint Technology
Inom affärsområdet utvecklar och säljer vi fingeravtrycksmjukvara för bekväm och säker verifiering av identitet i mobiltelefoner, smarta kort och andra produkter. Vår mjukvara ger den bästa användarupplevelsen för produkter med små fingeravtryckssensorer samt begränsad processorkraft och minnesutrymme – oavsett sensorteknik eller operativsystem. Mjukvaran säljs främst till sensortillverkare för integration i mobila enheter, surfplattor och andra produkter som använder fingeravtrycksteknik. Det genererar i sin tur royaltyintäkter baserat på deras försäljning.

Mobile Smart Card Solutions
Inom affärsområdet säljer vi Tactivo, en produktportfölj smartkortsläsare för smartphones och surfplattor. Tactivo möjliggör bekväm och säker mobilitet i organisationer som kräver smarta kort för inloggning till IT-system. Tactivo bidrar till en mer effektiv och bättre arbetsmiljö, ökad informationssäkerhet och lägre driftkostnader.

Tactivo marknadsförs genom ett nätverk av samarbetspartners i Amerika, Europa, Mellanöstern och Asien och ingår i kompletta, integrerade lösningar för mobil åtkomst till information och resurser. Affärsmodellen möjliggör bred och kostnadseffektiv försäljning, distribution och installation av produkterna i företag, organisationer och myndigheter som kräver smarta kort för inloggning på IT-system.

Vill du veta mer om Precise Biometrics?

Kunder

Vi licensierar främst vår mjukvara för fingeravtrycksigenkänning till sensortillverkare, vilket i sin tur genererar royaltyintäkter baserat på deras försäljning. Vår mjukvara har integrerats av fler än 30 tillverkare i hundratals miljoner mobiltelefoner och tablets över hela världen. Våra algoritmlösningar marknadsförs även mot företag inom andra branscher för integration i produkter med små sensorer och begränsade plattformar, t.ex. smarta kort, wearables, bilar och Internet of Things.

Våra kunder täcker större delen av marknaden för fingeravtrycksteknik och arbetar med flera olika sensortekniker. Vi har ett nära samarbete med våra kunder för att uppfylla kraven hos både mobiltelefontillverkare och andra leverantörer av produkter med fingeravtrycksteknik. Vi säljer även fingeravtrycksmjukvara till säkerhetsföretag och tillverkare av nationella ID-kort med sensorer i standardstorlek.

 

Inom affärsområdet Mobile Smart Card Solutions har vi avtal med samarbetspartners som integrerar Tactivo i kompletta lösningar för bekväm och säker mobil åtkomst till IT-system. Våra samarbetspartners hanterar distribution och försäljning på prioriterade marknader, vilka är amerikanska myndigheter, sjuk- och hälsovårdssektorn i Sverige och Storbritannien samt internationella företag. Tactivo används av USA:s försvarsdepartement, ledande brittiska sjukvårdsförvaltningar, svenska vårdföretag och internationella företag.