Fingerprint Cards väljer Precise Biometrics fingeravtrycksalgoritm

Precise Biometrics AB (https://www.precisebiometrics.com/) ( http://AB (https://www.precisebiometrics.com/) ) och Fingerprint Cards AB (http://www.fingerprints.com/) ( http://AB (http://www.fingerprints.com/) ) (FPC) har ingått ett samarbetsavtal där FPC licensierar Precise Biometrics fingeravtrycksalgoritm för att ytterligare stärka prestandan i sina världsledande kapacitiva sensorer. FPC paketerar algoritmen i sina befintliga sensorprodukter, med huvudsaklig inriktning på mobiltelefoner och surfplattor. Algoritmen kommer att stärka FPC-sensorernas prestanda ytterligare när det gäller precision och hastighet. Det är viktiga kriterier, i synnerhet på de snabbväxande marknaderna för mobiltelefoner och surfplattor.

Integrationen av Precise Biometrics algoritm till FPC-produkter har framgångsrikt genomförts, FPC kommer erbjuda det nya produktpaketet till sina partners och OEM-kunder under tredje kvartalet 2013.

Johan Carlström, CEO för FPC säger: "FPC valde Precise Biometrics som partner tack vare algoritmens imponerande prestanda i kombination med våra sensorer. Vi vill erbjuda bästa möjliga användarupplevelse för inbyggda sensorer i mobiltelefoner och surfplattor. Pådrivna av världens största mobiltelefontillverkare förväntas flera hundra miljoner användare under de närmaste två åren att köpa smartphones och surfplattor med inbyggda fingeravtryckssensorer. Det är av yttersta vikt att säkerställa att dessa användare får en smidig, praktisk och säker användarupplevelse, och därför har vi valt Precise Biometrics som partner för algoritmer."

Thomas Marschall, CEO i Precise Biometrics säger: "Vi är mycket glada över det nära samarbetet med Fingerprint Cards. Våra utvärderingar visar att Fingerprint Cards sensorer har enastående prestanda, bland annat avseende bildkvalitet, strömförbrukning och storlek. Deras position som marknadsledare i segmentet mobiltelefoner och surfplattor och deras lista av kunder är också mycket imponerande. Ledande analytiker förutspår +1,5 miljarder sålda smartphones redan 2015 och det finns tydliga tecken på att viktiga aktörer för närvarande arbetar för att bygga in fingeravtryckssensorer i sina kommande produkter, vilket stärker vår positiva syn på marknaden för kommande år. Vi förväntar oss också att en bred spridning av fingeravtryckssensorer kommer att påverka våra möjligheter inom Match-on-Card på ett positivt sätt.

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Precise Biometrics AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 20 augusti 2013 kl. 08:00.