Framgångsrik integrering av YOUNiQ med ASSA ABLOY ARX

Precise meddelar idag att bolaget har ingått i ett samarbetsavtal med ASSA ABLOY Opening Solutions AB för YOUNiQ – Precise produkt för kontaktlös access till byggnader och lokaler. Genom avtalet har YOUNiQ framgångsrikt integrerats med ASSA ABLOY ARX, vilket kombinerar ASSA ABLOY Opening Solutions ledande säkerhetssystem som baseras på öppen källkod med Precise identifieringsmjukvara för bekväm och säker access genom biometri.

”Vi är glada över att samarbeta med ASSA ABLOY Opening Solutions för integrationen av YOUNiQ med ARX, vilket ger oss möjlighet att bearbeta en stor bas av potentiella kund bestående av nuvarande och framtida användare av ARX. Genom integrationen har vi nu en accesslösning som minskar kontaktpunkterna avsevärt och som på ett enkelt sätt hanterar stora personflöden i byggnader – en perfekt lösning för alla företag som vill öka effektiviteten genom förbättrad användarupplevelse”, säger Precise VD Stefan K. Persson.

YOUNiQ integrerar ansiktsigenkänning med passagesystem för att bekvämt och säkert kunna hantera access till byggnader och lokaler. Tekniken bakom produkten är baserad på artificiell intelligens som bekräftar individens identitet genom sina unika ansiktsdrag. Genom samarbetet har produkten framgångsrikt integrerats med ASSA Abloy ARX säkerhetssystem – ett enkelt system att använda och ett säkert sätt att styra anslutna läsare och lås. YOUNiQ kan installeras enskilt eller i kombination med vanliga ARX-läsare och kan även kombineras på flera olika sätt, bland annat ansiktsigenkänning och kod eller ansiktsigenkänning tillsammans med kort och kod.

”Precise Biometrics har gjort ett fantastiskt integrationsarbete och skapat en god användarupplevelse tillsammans med ARX. Denna lösning kompletterar befintliga nyckelfria lösningar för en effektiv och säker passage”, säger Mattias Sahlén, Business Manager hos ASSA ABLOY Opening Solutions.

Om ASSA ABLOY Opening Solutions
ASSA ABLOY Opening Solutions AB Ingår i ASSA ABLOY-koncernen som startade i Eskilstuna för 140 år sedan. Bolaget har sedan dess utvecklats till en internationell koncern med cirka 47 500 anställda. ASSA ABLOY Opening Solutions Sweden designar, tillverkar och säljer mekaniska, elektromekaniska och elektroniska lås.