Gemalto, Fingerprint Cards, Precise Biometrics och STMicroelectronics presenterar:

Världens första kompletta säkerhetsarkitektur med fingeravtrycksautentisering för wearables och hemelektronik

Gemalto, Fingerprint Cards, Precise Biometrics och STMicroelectronics lanserar den första kompletta säkerhetsarkitekturen för biometrisk fingeravtrycksautentisering på Mobile World Congress 2016. OEM:er[1] (http://file//server1/users/daniele/Documents/Press%20releaser/Final/2016/V%C3%A4rldens%20f%C3%B6rsta%20kompletta%20s%C3%A4kerhetsarkitektur%20med%20fingeravtrycksautentisering.docx#_ftn1) kan nu enkelt implementera den användarvänliga funktionaliteten av fingeravtrycksigenkänning i den senaste generationen wearables och hemelektronik. Den nya proof-of-concept-lösningen ersätter konventionell autentisering med användarnamn och lösenord, vid till exempel betalning, e-biljetthantering, digital åtkomst och tvåfaktorsautentisering, med snabb och säker fingeravtrycksigenkänning.
Samarbetet har resulterat i en banbrytande lösning som visas på en smartklocka med integrerad fingeravtryckssensor från Fingerprint Cards, fingeravtrycksmjukvara från Precise Biometrics samt en säker NFC-lösning och energisnåla mikrostyrenheter från STMicroelectronics.
Gemalto står för UpTeq eSE där användarens identifieringsinformation lagras och för Match-On-Card-applikationen som bekräftar att avtrycket av det finger som placeras på sensorn motsvarar användarens biometriska data. Gemalto levererar även ett brett urval av säkra applikationer och Allynis Trusted Services Hub (TSH), som ansvarar för hanteringen av lösningen under produktens hela livscykel.
Fingerprint Cards levererar toppmoderna fingeravtryckssensorer med extremt låg energiförbrukning.
Precise Biometrics levererar fingeravtrycksmjukvara som bygger på Precise BioMatchTM Embedded (https://precisebiometrics.com/fingerprint-technology/precise-biomatch-embedded/), den ledande algoritmlösningen för bekväm och säker fingeravtrycksigenkänning för produkter med små sensorer och plattformar med begränsad processorkraft och minnesutrymme, till exempel smarta kort, wearables, lås och bilar.
STMicroelectronics levererar sin system-i-paket-lösning ST54, en NFC-styrenhet av typen ST21NFC och ett integrerat säkert ST33-element baserat på 32-bitars ARM® SecurCore® SC300 som värd för Gemalto Biometrics Match-On-Card. ST står också för applikationens energisnåla STM32 ARM® Cortex®-M-baserad mikrostyrenhet.
För slutanvändarna innebär den nya arkitekturen att de slipper krånglet med att komma ihåg mängder av kombinationer av användarnamn och lösenord för att komma åt viktiga applikationer som betalning, säker e-post och ID-kontroller för myndighetsanställda. Lösningen innebär nya möjligheter för hemelektronikmarknaden genom säkra autentiseringslösningar baserade på FIDO[2] (http://file//server1/users/daniele/Documents/Press%20releaser/Final/2016/V%C3%A4rldens%20f%C3%B6rsta%20kompletta%20s%C3%A4kerhetsarkitektur%20med%20fingeravtrycksautentisering.docx#_ftn2) Alliances specifikation och ger tillverkare av hemelektronik en möjlighet att skilja sig från konkurrenterna. Biometrisk autentisering med fingeravtryck underlättar för användaren utan att säkerheten äventyras. Därför innebär tekniken en stor förändring bland annat inom mobil kommunikation, betalning och e-medborgartjänster.
FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA
Håkan Persson, VD, Precise Biometrics
Telefon; 046 31 11 05 alt 0734 35 11 05
 E-mail; hakan.persson@precisebiometrics.com
OM PRECISE BIOMETRICS
Precise Biometrics är en marknadsledande leverantör av lösningar för att säkerställa människors identitet genom smarta kort och fingeravtrycksteknik. Bolagets produkter kan användas för ID-, företags- och bankkort samt för tillgång till mobila lösningar, datorer och nätverk. Precise Biometrics levererar lösningar till företag och myndigheter över hela världen. Bolagets produkter är licensierade till nära 160 miljoner användare. Mer information finns på; www.precisebiometrics.com (http://file///C:/Users/robertm/AppData/Local/Microsoft/Windows/Temporary%20Internet%20Files/Content.Outlook/JO1QVNGA/www.precisebiometrics.com)
Om STMicroelectronics
ST är en global ledare inom halvledarteknik som levererar intelligenta och energieffektiva produkter och lösningar för tekniken i vardagen. I dag finns ST:s produkter överallt, och i samverkan med våra kunder banar vi väg för smartare körning, smartare fabriker, städer och hem, parallellt med nästa generation mobila produkter och Internet of Things. ST står för ett bättre liv genom ett bättre teknikutnyttjande.
ST:s nettoomsättning 2015 var 6,9 miljarder US-dollar och hade över 100 000 kunder över hela världen. Mer information finns på www.st.com
För mer information, vänligen kontakta:
Michael Markowitz
Director Technical Media Relations
+1 781 591 0354
Michael.markowitz@st.com
Om Fingerprint Cards AB
Fingerprint Cards AB (FPC) är ett högteknologiskt börsnoterat företag som utvecklar, producerar och marknadsför biometrisk teknologi, som genom analys och matchning av individers unika fingermönster fastställer den personliga identiteten. Det möjliggör säker och bekväm hantering för användaren utan behov av lösenord eller pinkoder. FPC:s teknik erbjuder världsledande fördelar och inkluderar unik bildkvalitet, extrem robusthet, låg strömförbrukning och kompletta biometriska system. Med dessa fördelar och i kombination med mycket låga tillverkningskostnader kan tekniken implementeras i volymprodukter såsom mobiler, tablets och biometriska kort där kraven på dessa egenskaper är extremt höga. FPCs teknik är sedan tidigare väl beprövad inom ett antal applikationsområden.
För mer mer information kontakta:
Jörgen Lantto, VD Fingerprint Cards, +46-(0)31-60 78 20   investrel@fingerprints.com
www.fingerprints.com
Om Gemalto

Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO) är världsledande inom digital säkerhet. Intäkterna 2014 var 2,5 miljarder euro och Gemalto har kunder i över 180 länder. Gemalto gör det lättare för människor att lita på varandra i en allt mer uppkopplad digital värld. Miljarder människor vill ha ett bättre liv, smartare boende och frihet att kommunicera, shoppa, resa, sköta sina bankaffärer, träffa vänner och arbeta när som helst och var som helst - på ett angenämt och säkert sätt. I dagens snabbt skiftande mobila och digitala miljö gör vi det möjligt för företag och myndigheter att erbjuda ett brett urval av pålitliga och bekväma tjänster med säkra finansiella transaktioner, mobila tjänster, offentliga och privata moln, e-sjukvårdssystem, åtkomst till e-förvaltning, internet, Internet of Things och e-biljettsystem för resor.
Gemaltos unika teknikportfölj - som innehåller allt från avancerade krypteringsprogram inbyggda i olika vardagsföremål till mycket tåliga och skalbara back office-plattformar för autentisering, kryptering och digital hantering av identifieringsinformation - levereras av våra serviceteam i världsklass. Våra 14 000 anställda finns i 46 länder på 99 kontor, 34 personifierings- och datacenter samt 24 forsknings- och programutvecklingscenter.
Mer information finns på www.gemalto.com, www.justaskgemalto.com, blog.gemalto.com, eller följ@gemalto (http://twitter.com/gemalto)på Twitter.
Gemalto media kontakter:

+-------------------------------+---------------------------------------------------+----------------------------+
|Philippe Benitez |Peggy Edoire |Vivian Liang |
|North America+1 512 257 3869 |Europe & CIS |大中华地区 (Greater China) |
|philippe.benitez@gemalto.com |+33 4 42 36 45 40 |+86 1059373046 |
| |peggy.edoire@gemalto.com (peggy.edoire@gemalto.com)|vivian.liang@gemalto.com |
+-------------------------------+---------------------------------------------------+----------------------------+
|Ernesto Haikewitsch |Kristel TeyrasMiddle East & Africa |Shintaro Suzuki |
|Latin America |+33 1 55 01 57 89 |Asia Pacific |
|+55 11 5105 9220 |kristel.teyras@gemalto.com |+65 6317 8266 |
|ernesto.haikewitsch@gemalto.com| | shintaro.suzuki@gemalto.com|
+-------------------------------+---------------------------------------------------+----------------------------+

----------------------------------------------------------------------

[1] (http://file//server1/users/daniele/Documents/Press%20releaser/Final/2016/V%C3%A4rldens%20f%C3%B6rsta%20kompletta%20s%C3%A4kerhetsarkitektur%20med%20fingeravtrycksautentisering.docx#_ftnref1) Original Equipment Manufacturer

[2] (http://file//server1/users/daniele/Documents/Press%20releaser/Final/2016/V%C3%A4rldens%20f%C3%B6rsta%20kompletta%20s%C3%A4kerhetsarkitektur%20med%20fingeravtrycksautentisering.docx#_ftnref2) Fast IDentity Online, www.fidoalliance.org