Henrik Winberg utses till CCO för affärsområdet Algo

Precise Biometrics har rekryterat Henrik Winberg till rollen som CCO för affärsområdet Algo. Henrik kommer även bli en del av ledningsgruppen för Precise Biometrics. Henrik kommer närmast från tech-bolaget Dlaboratory Sweden AB (dLAB) där han haft roller som COO och Head of Sales.

Utöver dLAB har Henrik Winberg över femton års samlad erfarenhet av internationell försäljning och affärsutveckling av högteknologiska produkter. Hans tidigare arbetsgivare inkluderar Crunchfish, Texas Instruments och Saab Bofors Dynamics. Henrik Winberg har en civilingenjörsexamen inom teknisk fysik och elektronik från Linköpings Universitet.

Joakim Nydemark, VD för Precise Biometrics, kommenterar:
”Henrik har lång erfarenhet från ledande positioner på innovativa internationella teknikbolag, så jag är mycket nöjd med att vi lyckats rekrytera en person av Henriks kaliber till Precise Biometrics. Bolaget är inne i en spännande fas karaktäriserad av strategisk affärsutveckling parallellt med kommersialisering av våra världsledande biometriska teknologier inom befintliga och nya affärsvertikaler som mobiler, fordon och smarta lås. Henrik kommer att ha en nyckelroll i att driva det arbetet framåt för affärsområdet Algo.”

Henrik Winberg, tillträdande CCO för Algo på Precise Biometrics, kommenterar:
”Jag tycker att det ska bli fantastiskt spännande att bli en del av Precise Biometrics och ett team som verkligen ligger i framkanten av biometrisk autentiseringsteknik. Precise Biometrics har en stark position inom området och jag ser verkligen fram emot att bidra till att skapa värde och ytterligare tillväxtmöjligheter i både befintliga och nya affärsvertikaler inom Algo.”

Henrik Winberg tillträder sin nya roll på Precise Biometrics senast den 17 januari, 2024.