Partnern Thursby använder Precise Biometrics smarta skal för att erbjuda säker webbtillgång på mobila enheter

Precise Biometrics utökar sin partnerlista genom samarbete med Thursby

Precise Biometrics meddelar idag partnerskap med Thursby Software som utökar sin säkerhet genom integration av ett smart skal för smarta mobiltelefoner och surfplattor från Precise Biometrics. Det smarta skalet kommer användas tillsammans med Thursbys egen produktfamilj av appar för iPad och iPhone – PKard™. Thursby kan därmed öka säkerheten och erbjuda användarvänlig tillgång till webbplatser som ställer höga krav på autentisering genom smarta mobiltelefoner och surfplattor för företags- och myndighetsmarknaden.

–          Vi är mycket glada för det här partnerskapet med Thursby, säger Precise Biometrics VD, Thomas Marschall. Vi förväntar oss att marknaden för mobil säkerhet kommer växa tresiffrigt när det gäller nya sätt att autentisera sig under 2012. Med denna kraftiga ökning, ökar också potentialen för partners såsom Thursby att utnyttja vår säkra lösning med inbyggd smartkorts- och fingeravtrycksläsare.

Lösningen med ett smart skal uppfyller ett behov för användare som vill få tillgång till säkra nätverk eller tjänster med sina mobiltelefoner, men som hindras av detta på grund av att de inte kan uppfylla säkerhetskraven för autentisering. Det smarta skalet som är skräddarsytt för mobil och surfplatta fyller ett hål i den mobila säkerhetsbranschen genom att låta utvecklare själva bygga lösningar med smartkorts- eller fingeravtrycksautentisering – eller båda – för praktiskt taget vilken app som helst som används av marknadens mest populära smarta mobiltelefoner och surfplattor. Samtidigt gör lösningen med det smarta skalet verfiering både enkel och bekväm för användaren.

Thursby har varit mycket nöjda med lösningen från Precise Biometrics och kan nu erbjuda appar som utökar möjligheterna för säkrare mobilanvändning.

App-utvecklare kan få mer information om lösningen och utvecklingsverktyget på www.idApps.com/developers

Om Precise Biometrics
Precise Biometrics är ett marknadsledande företag verksamt inom lösningar för igenkänning av fingeravtryck för att säkerställa människors identitet på ett snabbt och säkert sätt.

Företagets teknik ger stora möjligheter för ID-, företags- och bankkort och kan användas för access till byggnader, datorer och nätverk. Precise Biometrics levererar lösningar till företag och offentliga organisationer över hela världen och företagets teknik har licensierats till nära 160 miljoner användare.

Presskontakt – Precise Biometrics
Meredith Esham, Director, Markets
Meredith.Esham@PreciseBiometrics.com
www.PreciseBiometrics.com
www.IdApps.com

Om Thursby Software
Thursby firar ett kvarts sekel av integration, säkerhet och förvaltning av företagslösningar för Apple, de senaste sex åren dessutom tillsammans med smartkort för exempelvis Amerikanska Pentagon och National Institutes of Health, med över 60 000 kunder och mer än en miljon sålda licenser. Kunderna återfinns i alla de sju världsdelar och sträcker sig från mediaproducenter till utbildning, hälsa, finans, energi och myndigheter. För mer information om Thursby och deras lösningar, ring +1 (817) 478-5070, eller besök www.thursby.com

Presskontakt – Thursby
Simon Hartley, Director of Sales and Marketing
marketing@thursby.com,+1 (817) 478-5070
http://www.Thursby.com