Precise BioMatch™ Mobile i Huawei Honor 10, integrerad med sensor under glas

Precise Biometrics mjukvara för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter, Precise BioMatch™ Mobile, är implementerad i Huawei Honor 10, integrerad i en Qualcomm® Fingerprint Sensor for Glass från Qualcomm Technologies, Inc., ett dotterbolag till Qualcomm Incorporated. Precise Biometrics bedömer att integrationen kommer generera royaltyintäkter från andra kvartalet 2018, intäkter som baseras på faktisk försäljning av fingeravtryckssensorer med Precise BioMatch Mobile.

"Vi är glada över att leverera Precise BioMatch Mobile till Huawei Honor 10 och att stödja Qualcomm Technologies med den första kommersiella implementeringen av deras nya generation ultraljudsbaserade fingeravtryckslösningar", säger Torgny Hellström, styrelseordförande för Precise Biometrics.

"Designen av mobiltelefoner i de övre prissegmenten rör sig i allt högre grad mot skärmar som täcker hela framsidan. Det här är ett viktigt första steg i att kommersialisera våra produkter för fingeravtryckslösningar under display", säger Torgny Hellström.

För den här implementationen har Precise BioMatch Mobile integrerats med Qualcomm Fingerprint Sensor for Glass. Honor 10 lanserades idag och är Huaweis senaste telefon i Honor-serien. För mer information och tillgänglighet, besök https://consumer.huawei.com/en/

Qualcomm Fingerprint Sensors är utformade för att stödja en slimmad design av mobiltelefoner med möjlighet att skanna igenom upp till 800um skärmglas, en vanlig tjocklek för displayer. Dessutom erbjuder de förbättrad säkerhet vid mobil autentisering.

För mer information om Precise BioMatch Mobile, besök:

https://precisebiometrics.com/products/fingerprint-recognition-software/smartphone-tablet/  

Denna information är sådan information som Precise Biometrics AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 19 april 2018 kl. 9.30.

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA
Torgny Hellström, styrelseordförande, Precise Biometrics
Telephone: +46 733 45 13 00
E-mail: torgny.hellstrom@precisebiometrics.com (hakan.persson@precisebiometrics.com)  

OM PRECISE BIOMETRICS
Precise Biometrics är en marknadsledande leverantör av lösningar bekväm och säker autentisering av människors identitet. Vi utvecklar och säljer fingeravtrycksmjukvara som levererar marknadens bästa användarupplevelse och säkerhet. Våra lösningar används hundratals miljoner gånger varje dag av människor över hela världen och marknadsförs tillsammans med starka partners. Mer information finns på: precisebiometrics.com Följ oss på LinkedIn (https://se.linkedin.com/company/precise-biometrics) och Twitter (https://twitter.com/pbiometrics).

Qualcomm är ett varumärke som tillhör Qualcomm Incorporated, registrerat i USA och andra länder. Qualcomm Fingerprint Sensors produkter från Qualcomm Technologies, Inc och/eller dess dotterbolag.