Precise BioMatch Mobile integrerad i fyra nya smartphones

Precise Biometrics produkt för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter, Precise BioMatchTM Mobile, har genom samarbetet med Fingerprint Cards (FPC) integrerats i fyra smartphones från två nya tillverkare.

Integrationen ger licensintäkter med start under tredje kvartalet 2015. Värdet av licensintäkterna är baserat på antalet sensorer som FPC levererar till mobiltelefontillverkaren och kan därför inte prognostiseras i dagsläget.

"Vi välkomnar dessa två nya tillverkare som användare av Precise BioMatch Mobile. Det är spännande med två starka lanseringar från tillverkare av android-smartphones utanför Asien. Det stärker vår globala närvaro och vi övertygande om att de med Precise BioMatch Mobile har funnit en optimal lösning för sina nya modeller", säger Håkan Persson, VD för Precise Biometrics.

Precise BioMatch TM Mobile gör det möjligt att på ett enkelt sätt integrera fingeravtrycksteknologi i smartphones och surfplattor. En unik patentskyddad hybridalgoritm optimerar lösningen för små touchsensorer i mobila miljöer. Mjukvaran ger snabb, noggrann och säker kontroll av användarens identitet vilket gör det bekvämt för konsumenterna att låsa upp sina mobila enheter eller identifiera sig för tjänster.

Precise Biometrics levererar även fingeravtrycksteknologi till stationära och inbyggda system. Precise BioMatchTM Embedded gör det möjligt att på ett enkelt sätt integrera fingeravtrycksteknologi i ett stort antal miljöer och applikationer genom en unik patenterad hybridalgoritm. Mjukvaran ger snabb, noggrann och säker kontroll av användarens identitet vilket gör det bekvämt att låsa upp enheter eller identifiera sig för tjänster.