Precise BioMatch Mobile integrerad i mobiltelefon från sydkoreansk tillverkare

Precise Biometrics algoritmlösning för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter, Precise BioMatchTMMobile, har genom samarbetet med Fingerprint Cards (FPC), integrerats i en ny mobiltelefon från en sydkoreansk tillverkare.

Integrationen ger royaltyintäkter med start under första kvartalet 2016. Värdet av royaltyintäkterna är baserat på antalet sensorer som FPC levererar till mobiltelefontillverkaren och kan därför inte prognostiseras i dagsläget.
"Vi är mycket glada över att denna sydkoreanska tillverkare valt att byta algoritmlösning från en lokal leverantör till Precise BioMatch Mobile. Det är ett styrkebesked för vår teknik och en bekräftelse på att vi erbjuder marknadens bästa prestanda för fingeravtrycksigenkänning. Precise Biometrics fingeravtrycksmjukvara är därmed integrerad i produkter från 30 mobiltelefontillverkare och har blivit det föredragna valet för att säkerställa en bra användarupplevelse och säker verifiering av identitet på mobila enheter", säger Håkan Persson, VD för Precise Biometrics.
Precise BioMatch Mobile (https://precisebiometrics.com/fingerprint-technology/precise-biomatch-mobile/) är den ledande algoritmlösningen för bekväm och säker fingeravtrycksigenkänning för mobiltelefoner och tablets. En unik patentskyddad hybridalgoritm optimerar lösningen för små fingeravtryckssensorer och plattformar med begränsad processorkraft och minnesutrymme. Precise BioMatch Mobile ger snabb, noggrann och säker kontroll av användarens identitet, vilket gör det bekvämt att låsa upp mobila enheter eller identifiera sig för tjänster.
Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Precise Biometrics AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 22 februari 2016 kl 8.15.