Precise BioMatch Mobile integrerad i ny kinesisk smartphone

Precise Biometrics produkt för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter, Precise BioMatch™ Mobile, har genom samarbetet med Fingerprint Cards (FPC) integrerats i en ny smartphone.

Integrationen ger licensintäkter med start under tredje kvartalet 2015. Värdet av licensintäkterna är baserat på antalet sensorer som FPC levererar till mobiltelefontillverkaren och kan därför inte prognostiseras i dagsläget. 

"Vi är glada över att leverantören valt att integrera Precise BioMatch Mobile i ytterligare en av sina smartphones. Precise BioMatch Mobile har nu integrerats i 30 smartphones från över 15 olika tillverkare under 2015. Vi har vunnit förtroende av både ledande och snabbväxande smartphone-tillverkare genom vår högpresterande fingeravtrycksmjukvara som erbjuder den bästa kombinationen av användarvänlighet, snabbhet och säkerhet", säger Håkan Persson, VD för Precise Biometrics.

Precise BioMatch Mobile (https://precisebiometrics.com/fingerprint-technology/precise-biomatch-mobile/) gör det möjligt att på ett enkelt sätt integrera fingeravtrycksteknik i smartphones och surfplattor. En unik patentskyddad hybridalgoritm optimerar lösningen för små touchsensorer i mobila miljöer. Mjukvaran ger snabb, noggrann och säker kontroll av användarens identitet vilket gör det bekvämt för konsumenterna att låsa upp sina mobila enheter eller identifiera sig för tjänster.

Precise Biometrics levererar även fingeravtrycksteknik till stationära och inbyggda system. Precise BioMatchTM Embedded (https://precisebiometrics.com/fingerprint-technology/precise-biomatch-embedded/) gör det möjligt att på ett enkelt sätt integrera fingeravtrycks-teknik i ett stort antal miljöer och applikationer.

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Precise Biometrics AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 23 september 2015 kl. 12.30.