Precise BioMatch Mobile integrerad i ny smartphone

Precise Biometrics produkt för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter, Precise BioMatch™ Mobile, har genom samarbetet med Fingerprint Cards (FPC) integrerats i en ny smartphone.

Integrationen ger licensintäkter med start under tredje kvartalet 2015. Värdet av licensintäkterna är baserat på antalet sensorer som FPC levererar till mobiltelefontillverkaren och kan därför inte prognostiseras i dagsläget.
 
"Vi är glada över att leverantören valt att integrera Precise BioMatch Mobile i sin första smartphone med touchsensor, vilken i kombination med en bra sensor är nyckeln till snabb och säker identifiering av användaren", säger Håkan Persson, VD för Precise Biometrics.

Precise BioMatch TM Mobile gör det möjligt att på ett enkelt sätt integrera fingeravtrycks-teknologi i smartphones och surfplattor. En unik patentskyddad hybridalgoritm optimerar lösningen för små touchsensorer i mobila miljöer. Mjukvaran ger snabb, noggrann och säker kontroll av användarens identitet vilket gör det bekvämt för konsumenterna att låsa upp sina mobila enheter eller identifiera sig för tjänster.

Precise Biometrics levererar även fingeravtrycksteknologi till stationära och inbyggda system. Precise BioMatchTM Embedded gör det möjligt att på ett enkelt sätt integrera fingeravtrycks-teknologi i ett stort antal miljöer och applikationer genom en unik patenterad hybridalgoritm. Mjukvaran ger snabb, noggrann och säker kontroll av användarens identitet vilket gör det bekvämt att låsa upp enheter eller identifiera sig för tjänster.

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Precise Biometrics AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 9 september 2015 kl. 16.30.