Precise BioMatch Mobile integrerad i ny smartphone

Precise Biometrics produkt för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter, Precise BioMatchTM Mobile, har genom samarbetet med Fingerprint Cards (FPC) integrerats i ny smartphone från en av världens största mobiltelefontillverkare.

Integrationen ger licensintäkter med start under tredje kvartalet 2015. Värdet av licens-intäkterna är baserat på antalet sensorer som FPC levererar till mobiltelefontillverkaren och kan därför inte prognostiseras i dagsläget.

"Vi är glada att Precise BioMatch Mobile integrerats även i denna nya modell. Det är den fjärde smartphonemodellen med Precise Biometrics fingeravtrycksteknologi från denna ledande tillverkare.Vi uppskattar deras fortsatta förtroende för vår mjukvara", säger Håkan Persson, VD för Precise Biometrics.

Precise BioMatch Mobile gör det möjligt att på ett enkelt sätt integrera fingeravtrycksteknologi i smartphones och surfplattor. En unik patentskyddad hybridalgoritm optimerar lösningen för små touchsensorer i mobila miljöer. Mjukvaran ger snabb, noggrann och säker kontroll av användarens identitet vilket gör det bekvämt för konsumenterna att låsa upp sina mobila enheter eller identifiera sig för tjänster.

I en nyligen utförd marknadsanalys av området fingeravtrycksbiometri för mobila enheter, lovordades Precise BioMatch Mobile av Frost & Sullivan för att den möjliggör bekväm och säker fingeravtrycksigenkänning för smartphones och surfplattor. Precise Biometrics tilldelades därför utmärkelsen (https://precisebiometrics.com/news/2015/04/frost-sullivan-awards-leader-in-fingerprint-biometrics/) "2015 Global Frost & Sullivan Award for Customer Value Leadership in fingerprint biometrics for mobile devices".

Under 2014 integrerades Precise BioMatch Mobile i världens första android-telefon (https://precisebiometrics.com/case/bio-match-mobile-huawei/) med touchsensor för fingeravtryck.