Precise BioMatch Mobile integrerad i ny smartphone

Precise Biometrics produkt för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter, Precise BioMatchTM Mobile, har genom samarbetet med Fingerprint Cards (FPC) integrerats i ytterligare en ny smartphone. Under det senaste året har Precise BioMatch Mobile lanserats med nio mobiltelefontillverkare. Integrationen ger licensintäkter med start under tredje kvartalet 2015. Värdet av licensintäkterna är baserat på antalet sensorer som FPC levererar till mobiltelefontillverkaren och kan därför inte prognostiseras i dagsläget.

"Vi har etablerat en stark position bland mobiltelefontillverkarna genom styrkan i vår lösning och vår flexibilitet i att möta kundernas behov", säger Håkan Persson, VD för Precise Biometrics.

I en nyligen utförd marknadsanalys av området fingeravtrycksbiometri för mobila enheter, lovordades Precise BioMatch Mobile av Frost & Sullivan för att den möjliggör bekväm och säker fingeravtrycksigenkänning för smartphones och surfplattor. Precise Biometrics tilldelades därför utmärkelsen "2015 Global Frost & Sullivan Award for Customer Value Leadership in fingerprint biometrics for mobile devices".

Precise BioMatch Mobile gör det möjligt att på ett enkelt sätt integrera fingeravtrycksteknologi i smartphones och surfplattor. En unik patentskyddad hybridalgoritm optimerar lösningen för små touchsensorer i mobila miljöer. Mjukvaran ger snabb, noggrann och säker kontroll av användarens identitet vilket gör det bekvämt för konsumenterna att låsa upp sina mobila enheter eller identifiera sig för tjänster.

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Precise Biometrics AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 21 juli 2015 kl. 16.30.