Precise BioMatch Mobile integrerad i ny smartphone

Precise Biometrics produkt för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter, Precise BioMatchTM Mobile, har genom samarbetet med Silead integrerats i en ny smartphone från en indisk tillverkare.

Integrationen ger licensintäkter med start under fjärde kvartalet 2015. Värdet av licensintäkterna är baserat på antalet sensorer som Silead levererar till mobiltelefontillverkaren och kan därför inte prognostiseras i dagsläget.
"Vi är glada över att ytterligare en tillverkare valt att använda Precise BioMatch Mobile. Precise Biometrics fingeravtrycksmjukvara är nu integrerad i produkter från över 20 tillverkare och har blivit det föredragna valet för att säkerställa en bra användarupplevelse och säker verifiering av identitet på mobila enheter", säger Håkan Persson, VD för Precise Biometrics.
Precise BioMatch Mobile (https://precisebiometrics.com/fingerprint-technology/precise-biomatch-mobile/) gör det möjligt att på ett enkelt sätt integrera fingeravtrycksteknik i smartphones och surfplattor. En unik patentskyddad hybridalgoritm optimerar lösningen för små touchsensorer i mobila miljöer. Mjukvaran ger snabb, noggrann och säker kontroll av användarens identitet vilket gör det bekvämt för konsumenterna att låsa upp sina mobila enheter eller identifiera sig för tjänster.
Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Precise Biometrics AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 17 december 2015 kl 13.00.