Precise BioMatch Mobile integrerad i smartphone från en kinesisk tillverkare

Precise Biometrics algoritmlösning för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter, Precise BioMatch Mobile, har genom samarbetet med Synaptics Incorporated (NASDAQ: SYNA ( http://www.nasdaq.com/symbol/syna )), integrerats i en smartphone från en kinesisk mobiltelefontillverkare.

Integrationen ger royaltyintäkter med start under andra kvartalet 2016. Värdet av royaltyintäkterna är baserat på antalet sensorer som Synaptics levererar till mobiltelefontillverkaren och kan därför inte prognostiseras.
"Vi är glada över att bli integrerade i den här telefonen genom samarbetet med Synaptics. Precise Biometrics fingeravtrycksmjukvara är integrerad i produkter från fler än 30 mobiltelefontillverkare och har blivit det föredragna valet för att säkerställa en bra användarupplevelse och säker verifiering av identitet på mobila enheter", säger Håkan Persson, VD för Precise Biometrics.

Precise BioMatch Mobile (https://precisebiometrics.com/fingerprint-technology/precise-biomatch-mobile/) är den ledande algoritmlösningen för bekväm och säker fingeravtrycksigenkänning för mobiltelefoner och tablets. En unik patentskyddad hybridalgoritm optimerar lösningen för små fingeravtryckssensorer och plattformar med begränsad processorkraft och minnesutrymme. Precise BioMatch Mobile ger snabb, noggrann och säker kontroll av användarens identitet, vilket gör det bekvämt att låsa upp mobila enheter eller identifiera sig för tjänster. 

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Precise Biometrics AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 30 juni 2016 kl 8.45.