Precise BioMatch Mobile integrerad i smartphone från en kinesisk tillverkare

Precise Biometrics algoritmlösning för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter, Precise BioMatch Mobile, har integrerats i en smartphone från en kinesisk tillverkare genom samarbetet med Synaptics Incorporated (NASDAQ: SYNA ( http://media.ne.cision.com/l/zuhryvgu/www.nasdaq.com/symbol/syna )).

Precise Biometrics räknar med att integrationen av Precise BioMatch Mobile ger royaltyintäkter med start under fjärde kvartalet 2016. Värdet av royaltyintäkterna är baserat på antalet sensorer som använder Precise BioMatch Mobile och kan därför för tillfället inte prognostiseras. 
Precise BioMatch Mobile (https://precisebiometrics.com/fingerprint-technology/precise-biomatch-mobile/) är den ledande algoritmlösningen för bekväm och säker fingeravtrycksigenkänning för mobiltelefoner och tablets. En unik patentskyddad hybridalgoritm optimerar lösningen för små fingeravtryckssensorer och plattformar med begränsad processorkraft och minnesutrymme. Precise BioMatch Mobile ger snabb, noggrann och säker kontroll av användarens identitet, vilket gör det bekvämt att låsa upp mobila enheter eller identifiera sig för tjänster. 

Denna information är sådan information som Precise Biometrics AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 20 december 2016 kl. 09.30.