Precise BioMatch Mobile integrerad i två nya smartphones

Precise Biometrics produkt för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter, Precise BioMatch™ Mobile, har genom samarbetet med Fingerprint Cards (FPC) integrerats i två nya smartphones från en befintlig kinesisk kund.

Integrationen ger licensintäkter med start under tredje kvartalet 2015. Värdet av licensintäkterna är baserat på antalet sensorer som FPC levererar till mobiltelefontillverkaren och kan därför inte prognostiseras i dagsläget.

"Vi är stolta över att Precise BioMatch Mobile integrerats även i dessa nya modeller. Vi uppskattar deras fortsatta förtroende för vår fingeravtrycksmjukvara, vilken i kombination med en bra sensor är nyckeln till snabb och säker identifiering av användaren", säger Håkan Persson, VD för Precise Biometrics.

Precise BioMatch Mobile gör det möjligt att på ett enkelt sätt integrera fingeravtrycksteknologi i smartphones och surfplattor. En unik patentskyddad hybridalgoritm optimerar lösningen för små touchsensorer i mobila miljöer. Mjukvaran ger snabb, noggrann och säker kontroll av användarens identitet vilket gör det bekvämt för konsumenterna att låsa upp sina mobila enheter eller identifiera sig för tjänster.

Precise Biometrics levererar även fingeravtrycksteknologi till stationära och inbyggda system. Precise BioMatch Embedded gör det möjligt att på ett enkelt sätt integrera fingeravtrycksteknologi i ett stort antal miljöer och applikationer genom en unik patenterad hybridalgoritm. Mjukvaran ger snabb, noggrann och säker kontroll av användarens identitet vilket gör det bekvämt att låsa upp enheter eller identifiera sig för tjänster.