Precise BioMatch Mobile integrerad i två smartphones från ledande amerikanskt teknikbolag

Precise Biometrics produkt för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter, Precise BioMatch™ Mobile, har genom samarbetet med Fingerprint Cards (FPC) integrerats i två nyligen lanserade telefoner från ett ledande amerikanskt teknikbolag.

Integrationen ger licensintäkter med start under tredje kvartalet 2015. Värdet av licensintäkterna är baserat på antalet sensorer som FPC levererar till mobiltelefontillverkaren och kan därför inte prognostiseras i dagsläget. 

"Vi är mycket stolta över det förtroende bolaget gett oss genom att inkludera Precise BioMatch Mobile i två smartphones. Det är de första telefonerna som är baserade på operativsystemet Android Marshmallow*, vilket stärker vår position som den ledande leverantören av fingeravtrycksmjukvara för mobila enheter och ger oss bra förutsättningar för fortsatt positiv marknadsutveckling bland andra tillverkare", säger Håkan Persson, VD för Precise Biometrics.

Precise BioMatch Mobile (https://precisebiometrics.com/fingerprint-technology/precise-biomatch-mobile/) gör det möjligt att på ett enkelt sätt integrera fingeravtrycksteknik i smartphones och surfplattor. En unik patentskyddad hybridalgoritm optimerar lösningen för små touchsensorer i mobila miljöer. Mjukvaran ger snabb, noggrann och säker kontroll av användarens identitet vilket gör det bekvämt för konsumenterna att låsa upp sina mobila enheter eller identifiera sig för tjänster.

Precise Biometrics levererar även fingeravtrycksteknik till stationära och inbyggda system. Precise BioMatchTM Embedded (https://precisebiometrics.com/fingerprint-technology/precise-biomatch-embedded/) gör det möjligt att på ett enkelt sätt integrera fingeravtrycks-teknik i ett stort antal miljöer och applikationer.

* Android 6.0 Marshmallow är den senaste versionen av mobiloperativsystemet Android.

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Precise Biometrics AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 30 september 2015 kl. 08.00.