Precise BioMatch Mobile integrerad i Windows tablet från kinesisk tillverkare

Precise Biometrics algoritmlösning för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter, Precise BioMatch™Mobile, har genom samarbetet med Fingerprint Cards (FPC), integrerats i en Windows tablet från en ledande kinesisk tillverkare.

Integrationen ger royaltyintäkter med start under första kvartalet 2016. Värdet av royaltyintäkterna är baserat på antalet sensorer som FPC levererar till mobiltelefontillverkaren och kan därför inte prognostiseras i dagsläget.

"Vi är glada över att bli valda för denna ledande mobiltelefontillverkarens första Windows tablet med fingeravtrycksteknik. Precise Biometrics fingeravtrycksmjukvara ger den bästa användarupplevelsen av mobila enheter med små fingeravtryckssensorer, oavsett operativsystem. Precise BioMatch Mobile är integrerad i produkter från 30 mobiltelefontillverkare och har blivit det föredragna valet för att säkerställa en bra användarupplevelse och säker verifiering av identitet på mobila enheter", säger Håkan Persson, VD för Precise Biometrics.
Precise BioMatch Mobile (https://precisebiometrics.com/fingerprint-technology/precise-biomatch-mobile/) är den ledande algoritmlösningen för bekväm och säker fingeravtrycksigenkänning för mobiltelefoner och tablets. En unik patentskyddad hybridalgoritm optimerar lösningen för små fingeravtryckssensorer och plattformar med begränsad processorkraft och minnesutrymme. Precise BioMatch Mobile ger snabb, noggrann och säker kontroll av användarens identitet, vilket gör det bekvämt att låsa upp mobila enheter eller identifiera sig för tjänster.
Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Precise Biometrics AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 22 februari 2016 kl 8.45.