Precise BioMatch Mobile integrerad i ytterligare en kinesisk smartphone

Precise Biometrics produkt för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter, Precise BioMatchTM Mobile, har genom samarbetet med Fingerprint Cards (FPC) integrerats i ytterligare en smartphone från kinesisk tillverkare.

Integrationen ger licensintäkter med start under tredje kvartalet 2015. Värdet av licensintäkterna är baserat på antalet sensorer som FPC levererar till mobiltelefontillverkaren och kan därför inte prognostiseras i dagsläget.

"Vi välkomnar ännu en tillverkare som användare av Precise BioMatch Mobile. Lanseringen av denna nya modell stärker ytterligare vår position som den ledande leverantören av mjukvara för fingeravtrycksverifiering i mobila enheter", säger Håkan Persson, VD för Precise Biometrics.

Precise BioMatch Mobile gör det möjligt att på ett enkelt sätt integrera fingeravtrycksteknologi i smartphones och surfplattor. En unik patentskyddad hybridalgoritm optimerar lösningen för små touchsensorer i mobila miljöer. Mjukvaran ger snabb, noggrann och säker kontroll av användarens identitet vilket gör det bekvämt för konsumenterna att låsa upp sina mobila enheter eller identifiera sig för tjänster.

I en nyligen utförd marknadsanalys av området fingeravtrycksbiometri för mobila enheter, lovordades Precise BioMatch Mobile av Frost & Sullivan för att den möjliggör bekväm och säker fingeravtrycksigenkänning för smartphones och surfplattor. Precise Biometrics tilldelades därför utmärkelsen "2015 Global Frost & Sullivan Award for Customer Value Leadership in fingerprint biometrics for mobile devices".