Precise Biometrics erhåller order värd 9,9 Mkr

Precise Biometrics har fått en order på hårdvara värd 9,9 Mkr. Ordern är en uppföljningsorder från en befintlig kund i Mellanöstern. Leveransen av ordern delas mellan andra och tredje kvartalet 2013.

Leveransen består av Precise Biometrics 200-serie, en kombinerad fingeravtrycks- och smartkortläsare som ska användas tillsammans med Precise Match-on-Card™ i ett pågående ID-kortsprojekt för myndighetsanställda.

Myndigheten är kund hos Precise Biometrics sedan 2004 då den första volymordern av fingeravtrycksläsare levererades till ID-kortsprogrammet. Sedan dess har Precise Biometrics levererat läsare på regelbunden basis.

Precise Biometrics koncernchef, Thomas Marschall, säger: "Det är mycket tillfredsställande att se att den här kunden är så nöjd med våra produkter att de återigen återkommer. Denna order visar att våra två affärsområden, IAM och Mobile, båda har starka marknadsmöjligheter för framtida tillväxt."

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Precise Biometrics AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om börs- och clearing verksamhet och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 5 juli 2013 kl. 08:00.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION
Thomas Marschall, VD och koncernchef, Precise Biometrics AB
Telefon; 046 31 11 10 eller 0734 35 11 10 , E-post; thomas.marschall@precisebiometrics.com 

Patrik Norberg, CFO, Precise Biometrics AB
Telefon; 046 46 31 11 47 eller 046 734 35 11 47, E-mail; patrik.norberg@precisebiometrics.com

Precise Biometrics är en marknadsledande leverantör av lösningar för igenkänning av fingeravtryck och för att säkerställa människors identitet. Med spetskompetens inom fingeravtrycksbiometri erbjuder Precise Biometrics snabb, exakt och säker verifiering av en person.
Tekniken kan användas för ID-, företags- och bankkort samt för tillgång till mobila lösningar (smart phones och surfplattor), datorer och nätverk. Precise Biometrics levererar sina lösningar till företag och myndigheter över hela världen och företagets teknik är licensierad till nära 160 miljoner användare.

Mer information finns på www.precisebiometrics.comoch www.idApps.com (https://www.precisebiometrics.com)