PRECISE BIOMETRICS FÅR TACTIVO™ ORDER FRÅN TVÅ LEDANDE LEVERANTÖRER AV MOBIL PROGRAMVARA

Thursby Software Systems plus ytterligare en erkänd  aktör har tillsammans lagt order på över tusen Tactivo-enheter för leverans under kvartal 4, 2012. Tactivo förstärker deras programvara genom att erbjuda säker mobil åtkomst med smartkort, fingeravtrycksigenkänning eller en kombination av båda på iPhones® och iPads®.

Dessa första order visar på marknadspotentialen för produktserien Tactivo. Thursbyordern är ett resultat av att Precise Biometrics nu erbjuder en ny paketlösning med Thursbys PKard®-produkt. Lösningen med Tactivo och PKard har stort värde för amerikanska myndigheter eftersom det ger de anställda möjlighet till säker webbläsning på mobila enheter. Detta är den första integrerade lösningen för myndigheter som ger en säker miljö för webbläsning genom att utnyttja de smartkort som redan används för intern identifiering.

"Vi är mycket nöjda med att ledande lösningsleverantörer ingår partnerskap med oss och börjar lägga order för att kunna tillgodose sina kunders efterfrågan på Tactivo", säger Thomas Marschall, VD och koncernchef för Precise Biometrics. "Det har varit spännande att utveckla en ny paketlösning tillsammans med Thursby Software."

"Marknaden för smartkortsläsare länkade till mobila enheter är i sin linda, och kunderna söker ett urval av lösningar i olika former och prisklasser", säger William Thursby, VD för Thursby Software Systems, Inc. "Precise Biometrics har skapat ett unikt alternativ för mobila enheter baserade på iOS, och vi är mycket nöjda med vårt partnerskap inom det här marknadssegmentet. Genom att gemensamt ta fram paketet har vi skapat en banbrytande lösning som är unik på marknaden. Vi ser fram emot att dra vårt strå till stacken genom att snabba på spridningen av Tactivo/PKard-paketet till hela vår etablerade kundbas."

Om Precise Biometrics
Precise Biometrics grundades 1997. Det är ett innovationsföretag med global täckning som erbjuder säkra, flexibla och kostnadseffektiva produkter som uppfyller myndigheters och företags unika säkerhetskrav. Bland annat Thailand, Portugal och Nigeria har använt teknik från Precise Biometrics för sina nationella ID-kortsystem. År 2002 började amerikanska inrikesdepartementet använda teknik från Precise Biometrics, och i dag sparar man miljoner dollar varje år på förenklad lösenordshantering. Mer information finns på www.precisebiometrics.com

Om Thursby Software Systems, Inc.
Thursby Software är ledande inom företagslösningar för Apple med över 60 000 kunder, varav 10 000 har tillkommit bara under det senaste året, och över en miljon programvarulicenser sålda sedan företaget grundades för 25 år sedan. Thursbys verksamhet genomsyras av innovation, och företaget lanserade banbrytande lösningar för företagsmarknaden för integration mellan Apple och Microsoft flera år före Apple och andra leverantörer. Thursby har varit privatägt och lönsamt sedan starten och erbjuder alla fördelar med en fokuserad, väl förvaltad och väl fungerande verksamhet. Bland kunderna finns Pentagon, Johns Hopkins, Discovery Channel och BMW. Mer information finns på www.thursby.com

Presskontakt – Thursby
Simon Hartley, Director of Sales and Marketing
marketing@thursby.com,+1 (817) 478-5070
www.Thursby.com

iPhone och iPad är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och i andra länder. Alla andra varumärken tillhör sina respektive ägare.

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Precise Biometrics AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om börs- och clearing verksamhet och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 21 september 2012 kl. 11:00.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION
Thomas Marschall, VD och koncernchef, Precise Biometrics AB
Telefon; 046 31 11 10 eller 0734 35 11 10 , E-post; thomas.marschall@precisebiometrics.com 

Patrik Norberg, CFO, Precise Biometrics AB
Telefon; 046 46 31 11 47  eller 046 734 35 11 47 ,E-mail; patrik.norberg@precisebiometrics.com

Precise Biometrics är en marknadsledande leverantör av lösningar för igenkänning av fingeravtryck och för att säkerställa människors identitet. Med spetskompetens inom fingeravtrycksbiometri erbjuder Precise Biometrics snabb, exakt och säker verifiering av en person.
Tekniken kan användas för ID-, företags- och bankkort samt för tillgång till mobila lösningar, datorer och nätverk. Precise Biometrics levererar sina lösningar till företag och myndigheter över hela världen och företagets teknik är licensierad till nära 160 miljoner användare.
Mer information finns på www.precisebiometrics.com