Precise Biometrics fingeravtrycksteknik i ledande smartphone

Den 4e september 2014 offentliggjorde Fingerprint Cards (FPC) den första lanseringen av en smartphone som använder fingeravtryckssensorn FPC1020. Fingeravtrycksalgoritmen i FPC1020 är gemensamt utvecklad av Precise Biometrics  och FPC. Fingeravtryckslösningen utnyttjar branschledande teknik från Precise Biometrics, fingeravtrycksalgoritmen Precise BioMatch Mobile™ som är optimerad för små sensorer, samt bildkvaliten tillsammans med tillhörande mjukvara som ingår i FCP1020.

"Förra året licensierade FPC algoritmen Precise BioMatch Mobile från Precise Biometrics. Sedan dess har vi arbetat i nära samarbete vilket resulterat i det bäst presterande systemet för fingeravtryckssensorer i mobilbranschen, säger Jörgen Lantto, EVP, CTO och Head of Strategy & Product Management på FPC.

 "Vi driver utvecklingen av fingeravtrycksalgoritmer för små sensorer i mobila miljöer. Samarbetet med FPC sammanför det bästa av två teknologier vilket skapar synergier för framtida tillväxt. Lanseringen är en viktig milstolpe för både vårt samarbete samt utvecklingen på mobilmarknaden", säger Håkan Persson, VD för Precise Biometrics.

Precise BioMatch Mobile möjliggör integration av funktionalitet för fingeravtrycksmatchning i smartphones och surfplattor genom en unik hybridalgoritm som är optimerad för små sensorer i mobila miljöer. Algoritmen som har uppnåt utmärkta testresultat och blivit topprankad i MINEX II och Ongoing MINEX har levererats till över 100 miljoner användare globalt.

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Precise Biometrics AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande kl. 9.00 den 5 september 2014.