Precise Biometrics ingår avtal med O-FILM för licensiering av Precise BioMatch™ Mobile

Precise Biometrics, marknadsledare inom fingeravtrycksmjukvara, har ingått ett kommersiellt licens- och distributionsavtal med modulhuset O-FILM för licensiering av bolagets algoritmlösning för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter, Precise BioMatch Mobile.

Avtalet genererar royaltyintäkter baserade på O-Films försäljning av moduler för fingeravtrycksidentifiering med Precise BioMatch Mobile för en av sina sensorpartner.
"Vi är glada över att O-FILM har valt vår fingeravtrycksmjukvara för att tillhandahålla den bästa användarupplevelsen och säkerheten för sina fingeravtrycksmoduler. Med detta avtal utvidgar vi vår distributionskanal och stärker vår position som ledare inom fingeravtrycksmjukvara", säger Håkan Persson, VD för Precise Biometrics.
Precise BioMatch™ Mobile (http://media.ne.cision.com/l/bimazfbw/precisebiometrics.com/fingerprint-technology/precise-biomatch-mobile) är den ledande algoritmlösningen för bekväm och säker fingeravtrycksigenkänning för mobiltelefoner och tablets. En unik patentskyddad hybridalgoritm optimerar lösningen för små fingeravtryckssensorer och plattformar med begränsad processorkraft och minnesutrymme. Precise BioMatch Mobile ger snabb, noggrann och säker kontroll av användarens identitet, vilket gör det bekvämt att låsa upp mobila enheter eller identifiera sig för tjänster.
O-Film (http://www.o-film.com/en/index.html) har huvudkontor i Shenzhen, Kina. Företaget designar och tillverkar högpresterande, kostnadseffektiva elektroniska komponenter för konsumentelektronik- och fordonsmarknaden. Företaget är en ledande leverantör av moduler för fingeravtrycksidentifiering.