Precise Biometrics ingår avtal med VKANSEE för licensiering av Precise BioMatch™ Mobile

Precise Biometrics, marknadsledare inom fingeravtrycksmjukvara, har ingått ett kommersiellt licens- och distributionsavtal med VKANSEE för licensiering av bolagets algoritmlösning för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter, Precise BioMatch™ Mobile.

Avtalet omfattar licensavgifter per såld fingeravtryckssensor, en årlig avgift för rättigheten att använda algoritmlösningen och en årlig avgift för support och underhåll. Licensavgiften per sensor är volymbaserad och kan inte prognostiseras i dagsläget. Avtalet beräknas ge intäkter med start under fjärde kvartalet 2016.

"Vi är glada över att VKANSEE har valt vår fingeravtrycksmjukvara för att tillhandahålla den bästa användarupplevelsen och säkerheten för sina optiska sensorer som placeras under glas. Samarbetet skapar ytterligare tillväxtmöjligheter för oss och stärker vår position som den ledande leverantören av fingeravtrycksmjukvara", säger Håkan Persson, VD på Precise Biometrics.

Precise BioMatch™ Mobile (https://precisebiometrics.com/fingerprint-technology/precise-biomatch-mobile/) är den ledande algoritmlösningen för bekväm och säker fingeravtrycksigenkänning för mobiltelefoner och tablets. En unik patentskyddad hybridalgoritm optimerar lösningen för små fingeravtryckssensorer och plattformar med begränsad processorkraft och minnesutrymme. Precise BioMatch Mobile ger snabb, noggrann och säker kontroll av användarens identitet, vilket gör det bekvämt att låsa upp mobila enheter eller identifiera sig för tjänster.  

Denna information är sådan information som Precise Biometrics AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 12 december 2016, kl 15.00.

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA
Håkan Persson, VD, Precise Biometrics
Telefon; 046 31 11 05 alt 0734 35 11 05
E-mail; hakan.persson@precisebiometrics.com 
OM PRECISE BIOMETRICS
Precise Biometrics är en marknadsledande leverantör av lösningar bekväm och säker autentisering av människors identitet, Vi utvecklar och säljer fingeravtrycksmjukvara och mobila smartkortsläsare som levererar marknadens bästa användarupplevelse och säkerhet. Våra lösningar används hundratals miljoner gånger varje dag av människor över hela världen och marknadsförs tillsammans med starka partners. Mer information finns på: precisebiometrics.com Följ oss på LinkedIn (https://se.linkedin.com/company/precise-biometrics) och Twitter (https://twitter.com/pbiometrics).
OM VKANSEE
Vkansee har utvecklat världens första och säkraste ultratunna optiska fingeravtryckssensor som skyddas av patent. Vkansees fingeravtrycksteknik möjliggör mobil säkerhet för betalningsapplikationer, data lagring, access med mera för en rad mobila och uppkopplade enheter. För mer information, besök www.vkansee.com