Precise Biometrics ingår licensavtal med Chipone

Precise Biometrics, marknadsledare inom fingeravtrycksmjukvara, har ingått ett avtal med Chipone för licensiering av Precise Biometrics algoritmlösning för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter, Precise BioMatch™ Mobile.

Licensavtalet genererar royaltyintäkter baserat på Chipones försäljning av fingeravtryckssensorer med Precise BioMatch Mobile. Royaltyn är volymbaserad och kan inte prognostiseras i dagsläget. Avtalet omfattar även en mindre fast ersättning för rätten att använda Precise Biometrics mjukvara samt support och underhåll, vilket ger intäkter med start under första kvartalet 2016.
"Avtalet med Chipone stärker vår närvaro i Asien samt vår position som den ledande leverantören av fingeravtrycksmjukvara för mobila enheter", säger Håkan Persson, VD för Precise Biometrics.
Samarbetet med Precise Biometrics säkerställer att vi kan erbjuda en konkurrenskraftig helhetslösning för fingeravtrycksigenkänning, säger JinFang Zhang, VD för Chipone.
Precise BioMatch Mobile (https://precisebiometrics.com/fingerprint-technology/precise-biomatch-mobile/) är den ledande algoritmlösningen för bekväm och säker fingeravtrycksigenkänning för mobiltelefoner och tablets. En unik patentskyddad hybridalgoritm optimerar lösningen för små fingeravtryckssensorer och plattformar med begränsad processorkraft och minnesutrymme. Precise BioMatch Mobile ger snabb, noggrann och säker kontroll av användarens identitet, vilket gör det bekvämt att låsa upp mobila enheter eller identifiera sig för tjänster.
Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Precise Biometrics AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 25 februari 2016 kl. 8.00.
FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA
Håkan Persson, VD, Precise Biometrics 
Telefon; 046 31 11 05 alt 0734 35 11 05
E-mail; hakan.persson@precisebiometrics.com

OM PRECISE BIOMETRICS
Precise Biometrics är en marknadsledande leverantör av lösningar för att säkerställa människors identitet genom smarta kort och fingeravtrycksteknik. Bolagets produkter kan användas för ID-, företags- och bankkort samt för tillgång till mobila lösningar, datorer och nätverk. Precise Biometrics levererar lösningar till företag och myndigheter över hela världen. Bolagets produkter är licensierade till nära 160 miljoner användare. Mer information finns på; www.precisebiometrics.com (http://file///C:/Users/robertm/AppData/Local/Microsoft/Windows/Temporary%20Internet%20Files/Content.Outlook/JO1QVNGA/www.precisebiometrics.com)

OM CHIPONE
Chipone är en ledare inom IC-design och erbjuder kapacitiva touchpanel kontrollsensorer, power management kretsar och LED-display IC-drivers. Bolaget är baserat i Peking. För mer information besök www.chiponeic.com/en/