Precise Biometrics ingår licensavtal med Cypress

Precise Biometrics har ingått ett avtal med Cypress Semiconductor Corp. (NASDAQ: CY) för licensiering av Precise Biometrics produkter för fingeravtrycksverifiering, Precise BioMatch™ Mobile och Precise BioMatch™ Embedded.

Licensavtalet genererar royaltyintäkter baserat på Cypress försäljning av fingeravtryckssensorer med Precise BioMatch Mobile eller Precise BioMatch Embedded. Royaltyn är volymbaserad och kan inte prognosticeras i dagsläget. Avtalet omfattar även en mindre fast ersättning för rätten att använda Precise Biometrics mjukvara samt support och underhåll, vilket ger intäkter med start under tredje kvartalet 2015.
"Avtalet med Cypress stärker vår position som den ledande leverantören av mjukvara för fingeravtrycksverifiering i mobila enheter och inbyggda system. Cypress är en ledande leverantör av lösningar för avancerade användargränssnitt och vi är nöjda över att bli en del av deras imponerande produktportfölj", säger Håkan Persson, VD för Precise Biometrics.

"Fingeravtrycksbiometri för autentisering av användare blir allt viktigare i takt med att mängden personlig och finansiell information på smartphones ökar. Den överlägsna bildkvalitén i vår TrueTouch® fingeravtrycksläsare i kombination med Precise Biometrics tillförlitliga mjukvara för fingeravtrycksigenkänning möjliggör branschledande prestanda för autentisering på smartphones", säger Hassane El-­Khoury, Executive Vice President för Programmable Solutions Division på Cypress. 

Precise BioMatchTM Mobile (https://precisebiometrics.com/fingerprint-technology/precise-biomatch-mobile/) gör det möjligt att på ett enkelt sätt integrera fingeravtrycks-teknologi i smartphones och surfplattor. En unik patentskyddad hybridalgoritm optimerar lösningen för små touchsensorer i mobila miljöer. Mjukvaran ger snabb, noggrann och säker kontroll av användarens identitet vilket gör det bekvämt för konsumenterna att låsa upp sina mobila enheter eller identifiera sig för tjänster.

Precise Biometrics ebjuder även fingeravtrycksteknik till inbyggda system. Precise BioMatchTM Embedded (https://precisebiometrics.com/fingerprint-technology/precise-biomatch-embedded/) gör det möjligt att på ett enkelt sätt integrera fingeravtrycksteknik i ett stort antal miljöer och applikationer.

Cypress TrueTouch® fingeravtrycksläsare är utvecklad för pålitlig och användarvänlig autentisering av användare på smartphones, tablets, wearables och andra mobila enheter. Lösningen har en unik design av touchsensorn och använder proprietär teknik för att erbjuda bästa möjliga kvalitet på fingeravtryck och matchningsprecision av mönster, vilket förbättrar säkerhet och ger en överlägsen användarupplevelse. Den flexibla lösningen gör det möjligt för designers att skapa anpassade hemknappar i olika storlekar och former eller att integrera sensorn i en mobil enhet oavsett design eller hemknapp.

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Precise Biometrics AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 20 oktober 2015 kl. 08.00.

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA
Håkan Persson, VD, Precise Biometrics
Telefon; 046 31 11 05 alt 0734 35 11 05
E-mail; hakan.persson@precisebiometrics.com
OM PRECISE BIOMETRICS
Precise Biometrics är en marknadsledande leverantör av lösningar för att säkerställa människors identitet genom smarta kort och fingeravtrycksteknik. Bolagets produkter kan användas för ID-, företags- och bankkort samt för tillgång till mobila lösningar, datorer och nätverk. Precise Biometrics levererar lösningar till företag och myndigheter över hela världen. Bolagets produkter är licensierade till nära 160 miljoner användare. Mer information finns på; www.precisebiometrics.com (http://file///C:/Users/robertm/AppData/Local/Microsoft/Windows/Temporary%20Internet%20Files/Content.Outlook/JO1QVNGA/www.precisebiometrics.com)

OM CYPRESS
Cypress (NASDAQ: CY) erbjuder högkvalitativa lösningar med hög prestanda i hjärtat av dagens mest avancerade inbyggda system, från fordons-, industri- och nätverksplattformar till interaktiva mobila enheter. Med en bred, differentierad produktportfölj som omfattar NOR-flashminnen, F-RAM ™ och SRAM, Traveo ™ microcontrollers, branschens enda PSoC® programmerbara system för on-chip lösningar, analoga och PMIC Power Management IC, styrenheter med CapSense® kapacitiv touch-sensing och trådlösa BLE Bluetooth Low-Energy och USB anslutningslösningar, är Cypress dedikerade till att förse sina kunder över hela världen med konsekvent innovation, best-in-class support och exceptionellt systemvärde. Om du vill veta mer, besök www.cypress.com