Precise Biometrics ingår licensavtal med ELAN

Precise Biometrics har ingått ett avtal med den taiwanesiska sensortillverkaren ELAN Microelectronics Corporation för licensiering av Precise Biometrics produkt för fingeravtrycksverifiering, Precise BioMatch™ Mobile.

Licensavtalet genererar royaltyintäkter baserat på ELANs försäljning av fingeravtryckssensorer med Precise BioMatch Mobile. Royaltyn är volymbaserad och kan inte prognosticeras i dagsläget. Avtalet omfattar även en mindre fast ersättning för rätten att använda Precise BioMatch Mobile samt support och underhåll, vilket ger intäkter med start under tredje kvartalet 2015.
"Avtalet med ELAN stärker vår position som den ledande leverantören av mjukvara för fingeravtrycksverifiering till mobila enheter. Vi välkomnar ELAN som partner och deras förtroende i valet av våra produkter", säger Håkan Persson, VD för Precise Biometrics.
I en nyligen utförd marknadsanalys av området fingeravtrycksbiometri för mobila enheter, lovordades Precise BioMatch Mobile av Frost & Sullivan för att den möjliggör bekväm och säker fingeravtrycksigenkänning för smartphones och surfplattor. Precise Biometrics tilldelades därför utmärkelsen (https://precisebiometrics.com/news/2015/04/frost-sullivan-awards-leader-in-fingerprint-biometrics/) "2015 Global Frost & Sullivan Award for Customer Value Leadership in fingerprint biometrics for mobile devices".

Precise BioMatch Mobile gör det möjligt att på ett enkelt sätt integrera fingeravtrycksteknologi i smartphones och surfplattor. En unik patentskyddad hybridalgoritm optimerar lösningen för små touchsensorer i mobila miljöer. Mjukvaran ger snabb, noggrann och säker kontroll av användarens identitet vilket gör det bekvämt för konsumenterna att låsa upp sina mobila enheter eller identifiera sig för tjänster.

För mera information om ELAN, vänligen besök http://www.emc.com.tw/eng/