Precise Biometrics ingår licensavtal med Image Match Design Inc.

Precise Biometrics, marknadsledare inom fingeravtrycksmjukvara, har ingått ett kommersiellt licens- och distributionsavtal med Image Match Design Inc. för licensiering av bolagets algoritmlösningar för fingeravtrycksigenkänning, Precise BioMatch™ Mobile och Precise BioMatch™ Embedded.

Avtalet omfattar licensavgifter per såld fingeravtryckssensor, en årlig avgift för rättigheten att använda algoritmlösningarna samt en årlig avgift för support och underhåll. Licensavgiften per sensor är volymbaserad och kan inte prognostiseras i dagsläget. Avtalet beräknas ge intäkter med start under fjärde kvartalet 2016.

"Vi är glada att Image Match Design Inc. har valt vår fingeravtrycksmjukvara för att tillhandahålla den bästa användarupplevelsen och säkerheten i sina kapacitiva fingeravtryckslösningar. Samarbetet stärker vår position som den ledande leverantören av  fingeravtrycksmjukvara", säger Håkan Persson, VD på Precise Biometrics.

"Samarbetet med Precise Biometrics kommer att förbättra IMDs breda produkterbjudande och vi ser fram emot att inleda ett starkt partnerskap", säger Colman Huang, VD på Image Match Design. 

Precise BioMatch™ Mobile (https://precisebiometrics.com/fingerprint-technology/precise-biomatch-mobile/) är den ledande algoritmlösningen för bekväm och säker fingeravtrycksigenkänning för mobiltelefoner och tablets. En unik patentskyddad hybridalgoritm optimerar lösningen för små fingeravtryckssensorer och plattformar med begränsad processorkraft och minnesutrymme. Precise BioMatch Mobile ger snabb, noggrann och säker kontroll av användarens identitet, vilket gör det bekvämt att låsa upp mobila enheter eller identifiera sig för tjänster.  

Precise BioMatch™ Embedded (http://media.ne.cision.com/l/araqkhtt/precisebiometrics.com/fingerprint-technology/precise-biomatch-embedded/) möjliggör bekväm och säker fingeravtrycksigenkänning i produkter med små sensorer och begränsade plattformar, till exempel smarta kort, wearables och Internet of Things.
Denna information är sådan information som Precise Biometrics AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 4 oktober 2016, kl 8.00.

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA
Håkan Persson, VD, Precise Biometrics
Telefon; 046 31 11 05 alt 0734 35 11 05
E-mail; hakan.persson@precisebiometrics.com 

OM PRECISE BIOMETRICS
Precise Biometrics är en marknadsledande leverantör av lösningar bekväm och säker autentisering av människors identitet, Vi utvecklar och säljer fingeravtrycksmjukvara och mobila smartkortsläsare som levererar marknadens bästa användarupplevelse och säkerhet. Våra lösningar används hundratals miljoner gånger varje dag av människor över hela världen och marknadsförs tillsammans med starka partners. Mer information finns på: precisebiometrics.com 

OM IMAGE MATCH DESIGN
Taiwan-baserade Image Match Design Inc. (IMD) grundades 2011 och är ett företag som designar sensorer. IMD utvecklar sensorteknik som är användarvänlig och kan integreras i en rad olika produkter. Mer information finns på:
http://www.imagematch.com.tw/index.php