Precise Biometrics ingår licensavtal med JP Sensor

Precise Biometrics har ingått ett avtal med den taiwanesiska sensortillverkaren JP Sensor Corporation för licensiering av Precise Biometrics produkter för fingeravtrycksverifiering, Precise BioMatch™ Embedded och Precise BioMatch™ Mobile.

Licensavtalet genererar royaltyintäkter baserat på JPs försäljning av fingeravtryckssensorer med Precise BioMatch Embedded eller Precise BioMatch Mobile. Royaltyn är volymbaserad och kan inte prognosticeras i dagsläget. Avtalet omfattar även en mindre fast ersättning för rätten att använda Precise Biometrics mjukvara samt support och underhåll, vilket ger intäkter med start under tredje kvartalet 2015.
"JP Sensor utvecklar bland annat fingeravtryckssensorer för smarta kort och har tagit fram en produkt som i ett första steg kommer säljas till kinesiska banker. Det här är ett idealt applikationsområde för vår fingeravtrycksmjukvara Precise BioMatch Embedded. Avtalet omfattar även licens på Precise BioMatch Mobile vilket ytterligare stärker vår position som den ledande leverantören av mjukvara för fingeravtrycksverifiering till mobila enheter. Vi välkomnar JP Sensor som partner och deras förtroende i valet av våra produkter", säger Håkan Persson, VD för Precise Biometrics. 

Precise BioMatchTM Embedded gör det möjligt att på ett enkelt sätt integrera fingeravtrycks-teknologi i ett stort antal miljöer och applikationer genom en unik patenterad hybridalgoritm. Mjukvaran ger snabb, noggrann och säker kontroll av användarens identitet vilket gör det bekvämt att låsa upp enheter eller identifiera sig för tjänster.

Precise BioMatchTM Mobile gör det möjligt att på ett enkelt sätt integrera fingeravtrycks-teknologi i smartphones och surfplattor. En unik patentskyddad hybridalgoritm optimerar lösningen för små touchsensorer i mobila miljöer. Mjukvaran ger snabb, noggrann och säker kontroll av användarens identitet vilket gör det bekvämt för konsumenterna att låsa upp sina mobila enheter eller identifiera sig för tjänster.

I en nyligen utförd marknadsanalys av området fingeravtrycksbiometri för mobila enheter, lovordades Precise BioMatch Mobile av Frost & Sullivan för att den möjliggör bekväm och säker fingeravtrycksigenkänning för smartphones och surfplattor. Precise Biometrics tilldelades därför utmärkelsen (https://precisebiometrics.com/news/2015/04/frost-sullivan-awards-leader-in-fingerprint-biometrics/) "2015 Global Frost & Sullivan Award for Customer Value Leadership in fingerprint biometrics for mobile devices".

JP Sensor utvecklar integrerade fingeravtryckssystem för användning i smarta kort, säkerhetsskåp, dörrlås, väskor m m. För mera information om JP Sensor, vänligen besök; www.jpsensor.com.tw/