Precise Biometrics ingår licensavtal med Silead

Precise Biometrics har ingått ett avtal med kinesiska sensortillverkaren Silead för licensiering av Precise BioMatch™ Mobile.

Licensavtalet gör det möjligt för Silead att inkludera Precise Biometrics fingeravtrycksalgoritm Precise BioMatch Mobile (https://precisebiometrics.com/fingerprint-technology/precise-biomatch-mobile/) i bolagets produktportfölj av fingeravtryckssensorer.
"Avtalet med Silead stärker vår position som en ledande leverantör av fingeravtrycksalgoritmer för enkel och säker verifiering av identitet på mobila enheter och inbyggda system. Avtalet är ytterligare ett viktigt steg i fortsatt kommersialisering av vår fingeravtrycksteknik", säger Håkan Persson, VD för Precise Biometrics.
Licensavtalet genererar royaltyintäkter baserat på Sileads försäljning av fingeravtryckssensorer som inkluderar Precise BioMatch Mobile. Royaltyintäkterna är volymbaserade och kan därför inte prognostiseras i dagsläget. Avtalet omfattar även en mindre fast ersättning för rätten att integrera och använda Precise BioMatch Mobile samt för support, vilket ger intäkter från andra kvartalet 2015.
Precise BioMatch Mobile lovordades nyligen av Frost & Sullivan för att möjliggöra bekväm och säker fingeravtrycksigenkänning för smartphones och surfplattor. Baserat på en marknadsanalys av fingeravtrycksbiometri för mobila enheter tilldelades Precise Biometrics utmärkelsen (https://precisebiometrics.com/news/2015/04/frost-sullivan-awards-leader-in-fingerprint-biometrics/) "2015 Global Frost & Sullivan Award for Customer Value Leadership in fingerprint biometrics for mobile devices". Under 2014 integrerades Precise BioMatch Mobile i världens första (https://precisebiometrics.com/case/bio-match-mobile-huawei/) Android-telefon med "touch" fingeravtryckssensor.
Precise BioMatch Mobile möjliggör enkel integration av fingeravtrycksfunktionalitet i smartphones och surfplattor. En unik patentskyddad hybridalgoritm optimerar lösningen för små touchsensorer i mobila miljöer. Mjukvaran ger snabb, noggrann och säker autentisering av användarens identitet vilket ger en enkel och säker användarupplevelse för åtkomst till mobila enheter och tjänster.
För mer information om Silead vänligen besök http://www.silead.com/
Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Precise Biometrics AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 12 maj 2015 kl. 08.30.