Precise Biometrics introducerar ny mobil identitetsverifieringslösning för myndigheter och företag

Företagets partner Intercede har utvecklat den nya appen MyID® CardChecker™, som är kompatibel med Precise Biometrics smartkorts- och fingeravtrycksläsare Tactivo™ för iPhone och iPad. Med appen MyID CardChecker och uppgifterna som finns krypterade i den mobila enheten blir det möjligt för organisationer att kontrollera och autentisera ett smartkort direkt från en smartphone eller surfplatta, utan krav på internetanslutning. Detta är en innovativ säkerhetslösning för dagens alltmer mobila arbetssätt.

Med den nya appen MyID CardChecker App till Apple iOS och Precise Biometrics Tactivo™,smartkorts- och fingeravtrycksläsare, möjliggörs säker autentisering när som helst och var som helst. Appen, som är utvecklad av företagets partner Intercede, gör det möjligt för statliga myndigheter och företag att läsa och visa elektronisk information från smartkortstyperna PIV (personlig identitetsverifiering), PIV-I, CIV (kommersiell ID-verifiering) och TWIC (identifieringssystem för transportarbetare) på en iPhone eller iPad. I samarbete med Precise Biometrics har Intercede, med hjälp av läsaren Tactivo och utvecklingsverktyget Precise iOS Toolkit, dragit maximal nytta av mobilteknik för att ta fram denna prisvärda lösning för företag och statliga myndigheter som nu kan verifiera anställda, underleverantörer och besökares identitet var och när som helst.

Samarbetet mellan Precise Biometrics och Intercede, en erkänd marknadsledare inom säkerhetsmjukvara för företagskoncerner och statliga organisationer, erbjuder ytterligare tillfällen till fortsatt expansion och tillväxt på dessa nyckelmarknader, som tar sin början med lanseringen av den nya appen MyID Card Checker.

Den nya appen MyID CardChecker finns tillgänglig i Apple App Store (http://itunes.apple.com/us/app/cardchecker/id537926210?mt=8)och möjliggör för iPhone och iPad-enheter utrustade med Precise Biometrics innovativa smartkortsläsare Tactivo att läsa och tyda smartkort, inklusive pinkodsskyddat innehåll. Med hjälp av appen MyID CardChecker och uppgifterna som finns krypterade i enheten blir det möjligt för organisationer att kontrollera och autentisera ett smartkort direkt från en smartphone eller surfplatta, utan krav på internetanslutning.

Förutom igenkänningstekniken för smartkort drar appen MyID CardChecker nytta av Precise Biometrics beprövade expertis inom biometrisk autentisering, genom matchning av kortinnehavarens fingeravtryck med uppgifterna som är elektroniskt lagrade på kortet. Denna slutliga autentiseringsnivå medger ökad säkerhet genom att se till att individens fingeravtryck stämmer överens med det som finns lagrat på aktuellt smartkort.

"Intercedes långa erfarenhet av identitetshanteringssystem ger den hävstångseffekt som krävs för att vårt gemensamma produkterbjudande ska kunna leverera säker mobil identitetsverifiering till myndigheter och företag över hela världen – när som helst, var som helst", säger Thomas Marschall, VD och koncernchef på Precise Biometrics.

"Genom samarbetet med Precise Biometrics, kan vi leverera mobila säkerhetstekniker som ligger i framkanten och tillhör dagens mest banbrytande. Vi har nu introducerat branschens första lösning som adresserar det växande behovet av att förbättra processen vid identitetsverifiering och vi kan också möta behoven som ställs vid ett allt mer mobilt arbetssätt", säger Richard Parris, CEO på Intercede. "Vi är övertygade om att MyID CardChecker app är den första av många fortsatta innovationer inom den mobila säkerhetsindustrin och vi ser fram emot ett nära samarbete med Precise Biometrics i framtiden."

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Precise Biometrics AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om börs- och clearing verksamhet och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen skickades för publicering kl 13.00 den 30 oktober 2012.

Varumärkena iPad och iPhone tillhör Apple Inc. och är registrerade i USA och andra länder.