Precise Biometrics lanserar banbrytande lösningar för spoof och liveness detection för att skydda mobila betalningar

Precise Biometrics nya säkerhetssvit erbjuder branschledande programvara för fingeravtrycksigenkänning med det senaste inom spoof och liveness detection, liksom fristående anti-spoofprodukter och tjänster. Sviten tillgodoser en växande efterfrågan på säkra och tillförlitliga mobila betalningar.

År 2020 förväntas 60 procent av alla transaktioner utföras via biometrisk autentisering, huvudsakligen via fingeravtryckssensorer i mobila enheter, enligt Biometrics Research Group. Anti-spoofing och liveness detection, möjligheten att i realtid fastställa om ett finger är äkta eller falskt, kommer att bli en nödvändighet för att skydda mobila betalningar mot bedrägeri och identitetsstöld.  

En unik säkerhetssvit
Precise Biometrics lösningar och tjänster för effektiv spoof och liveness detection är avsedda att skydda fingeravtryckssensorer som är sårbara för spoofing via falska fingrar. Säkerhetssvitens främsta lösning är integrationen av spoof och liveness detection i Precise Biometrics fingeravtrycksmjukvara för mobila enheter, Precise BioMatch™ Mobile (https://precisebiometrics.com/fingerprint-technology/precise-biomatch-mobile/).
Anti-spoofinglösningen är mjukvarubaserad, vilket ger en kostnadseffektiv lösning som är lätt att integrera utan att någon ytterligare hårdvara behövs. Dessutom fungerar lösningen med alla typer av sensorer på marknaden och kan uppgraderas för att hålla jämna steg med framväxande spoofinghot. Lösningen utnyttjar maskininlärning, som gör att det anpassar sig och upptäcker alla former av spoofingförsök. Precise BioMatch Mobile med spoof och liveness detection-funktionalitet kommer att finnas tillgänglig i slutet av Q3.  

"Det här är den första lösningen som erbjuder en kombination av fingeravtrycksigenkänning och liveness detection i en enda mjukvarubaserad produkt, vilket möjliggör enklare integration till lägre kostnad jämfört med hårdvarubaserade lösningar. Genom att lägga till övriga tjänster i vår säkerhetssvit erbjuder vi våra kunder en unik verktygslåda för säker fingeravtrycksteknik och möjliggör tillförlitliga mobila betalningar", säger Håkan Persson, VD för Precise Biometrics.
Säkerhetssviten innehåller också produkter och tjänster för att förbättra funktionaliteten av spoof detection för fingeravtrycksteknik. Följande produkter och tjänster finns redan och efterfrågas på marknaden.  

  • Sårbarhetsanalys för fingeravtryckssensorer

Precise Biometrics erbjuder utvärdering av en given fingeravtryckssensors sårbarhet för spoofing via spoofattacker, analys och en efterföljande omfattande rapport. 

  • Tjänster för databasinsamling

Insamling av genuina och falska fingeravtrycksbilder i syfte att skapa databaser och träna algoritmer att bli bättre på fingeravtrycksigenkänning eller spoof och liveness detection.  

  • Fingerprint Spoof Lab

Ett tidsbesparande kit för att bygga in spoof-motstånd i fingeravtryckssensorer. Kittet innehåller riktlinjer och information om hur spoofs skapas, spoof-prover och labbtillbehör, samt en användarmanual för att testa och utvärdera sensorns sårbarhet. 

Sensortekniktillverkaren VKANSEE licensierar både Precise BioMatch Mobile och Precise Biometrics lösning för spoof och liveness detection. 
"Kombinationen av effektiv fingeravtrycksigenkänning och banbrytande spoof detection stärker vår redan aggressiva lösning för att förhindra bedrägeri på grund av sårbara säkerhetssystem och skydda mot obehörig åtkomst", säger Jason Chaikin, VD för VKANSEE. 
Läs mer om Precise BioMatch Mobile (https://precisebiometrics.com/fingerprint-technology/precise-biomatch-mobile/)
Läs mer om vår Spoof and liveness detection (https://precisebiometrics.com/fingerprint-software-liveness-detection/)
FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA
Håkan Persson, VD, Precise Biometrics
Telefon; 046 31 11 05 alt 0734 35 11 05
E-mail; hakan.persson@precisebiometrics.com 

OM PRECISE BIOMETRICS
Precise Biometrics är en marknadsledande leverantör av lösningar bekväm och säker autentisering av människors identitet. Vi utvecklar och säljer fingeravtrycksmjukvara och mobila smartkortsläsare som levererar marknadens bästa användarupplevelse och säkerhet. Våra lösningar används hundratals miljoner gånger varje dag av människor över hela världen och marknadsförs tillsammans med starka partners. Mer information finns på: precisebiometrics.com Följ oss på LinkedIn (https://se.linkedin.com/company/precise-biometrics) och Twitter (https://twitter.com/pbiometrics).