Precise Biometrics lanserar Tactivo™- lösning för Android

Global lansering av Tactivo mini för Android.

Genom lanseringen breddar Precise Biometrics sitt utbud och erbjuder nu Tactivo även för andra produkter än de iOS-baserade. Den nya Tactivo-versionen stöder Android, längre fram tillkommer stöd för ytterligare mobiloperativsystem. Därmed kommer Precise Biometrics att kunna täcka in de flesta smartphones och surfplattor som används av kunder i såväl privat som offentlig sektor. Ett tillhörande Precise Mobile toolkit for Android finns också tillgängligt för app-utvecklare.

Precise Biometrics koncernchef, Thomas Marschall, säger: "Vi är mycket glada över vår lansering av Android-produkter. Vi har under våren mottagit en hel del positiv feedback från utvalda partners som haft tillgång till prototyper och toolkit. De nya produkterna kommer att öka vår marknadspotential eftersom vi nu har lösningar till mer än 90% av alla smartphones och surfplattor i våra fokussegment."

Tactivo mini finns även i en iOS version, baserad på den nya Apple Lightning-kontakten. Tactivo mini för iOS är MFi-certifierad av Apple.

För mer information om Tactivo mini och Precise Mobile toolkit för Android se vidare under "Products" på hemsidan www.precisebiometrics.com

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Precise Biometrics AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om börs- och clearing verksamhet och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 28 juni 2013 kl. 14:00.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION
Thomas Marschall, VD och koncernchef, Precise Biometrics AB
Telefon; 046 31 11 10 eller 0734 35 11 10 , E-post; thomas.marschall@precisebiometrics.com 

Patrik Norberg, CFO, Precise Biometrics AB
Telefon; 046 46 31 11 47 eller 046 734 35 11 47, E-mail; patrik.norberg@precisebiometrics.com

Precise Biometrics är en marknadsledande leverantör av lösningar för igenkänning av fingeravtryck och för att säkerställa människors identitet. Med spetskompetens inom fingeravtrycksbiometri erbjuder Precise Biometrics snabb, exakt och säker verifiering av en person.
Tekniken kan användas för ID-, företags- och bankkort samt för tillgång till mobila lösningar (smart phones och surfplattor), datorer och nätverk. Precise Biometrics levererar sina lösningar till företag och myndigheter över hela världen och företagets teknik är licensierad till nära 160 miljoner användare.

Mer information finns på www.precisebiometrics.comoch www.idApps.com (https://www.precisebiometrics.com)