Precise Biometrics partner Good Technology presenterar en ny och säker e-postlösning för iOS-enheter som använder Tactivo™

Precise Biometrics partner Good Technology har släppt sin app Good Vault™, som kan användas med Precise Biometrics Tactivo™ Smart Card- och fingeravtrycksläsare för iPhone®. Good Vault ger stark två-faktor autentisering och Secure/Multipurpose Internet Mail Extensions (S/MIME) e-postsignering och kryptering till Good for Enterprise™ för att förbätra dataskyddet.

Tactivo ingår i Good Vault-lösningen, som är den första produkten byggd på den nyintroducerade Good Trust™ mobila IAM (identity and access management)-platformen. Med Good Vault får Goods prisbelönta e-postapplikation Good for Enterprise™ en stark autentisering med två faktorer och S/MIME-säkerhet.

Med Good Vault kan starkt reglerade organisationer inom den offentliga förvaltningen, sjukvården och finanssektorn försvara sig bättre mot de ökande säkerhetshoten mot mobiltrafik samtidigt som de följer gällande bestämmelser. Den nya lösningen presenterades på Gartner Identity and Access Management Summit i Las Vegas den 3-5 december 2012.

Good Vault använder Tactivo för att tillhandahålla stark autentisering när ett smart card används för åtkomst till Good for Enterprise. Appen ger möjlighet till kryptering och signering av e-postmeddelanden för att säkra skyddet av personuppgifter och integriteten.

Good valde Tactivo för Good Vault även på grund av Tactivos design och användarvänlighet. Tactivo lägger till en smart card-läsare och en fingeravtryckssensor till iOS-enheter i ett skal som inte stör Apple-estetiken och endast ökar enhetens storlek och vikt minimalt. Användarna kan enkelt och bekvämt ladda och synkronisera enheten utan att avlägsna Tactivo från enheten.

"Som en av de ledande leverantörerna av säker e-post förstår Good användarnas krav och behov, från tekniken bakom de bästa lösningarna till att göra användningen enkel och bekväm", säger Thomas Marschall, VD och CEO för Precise Biometrics. "Goods val av Tactivo för smart card-autentisering i Good Vault är ytterligare ett bevis på de många användningsområdena med Tactivo. Den användarinriktade designen i kombination med integrationsmöjligheterna med i princip alla iOS-appar gör valet självklart för industriledare som Good."

"Vi är naturligtvis mycket glada över att Good Technology har valt Tactivo", lägger han till. "Med tanke på båda företagens starka närvaro inom amerikanska myndigheter och fokus på sjukvårds- och finanssektorn förväntar vi oss att den kombinerade lösningen ska slå igenom snabbt."

Good Vault finns tillgänglig direkt för nedladdning från iTunes App Store. Slutanvändare måste skaffa licens för Good for Enterprise och Good Vault för att kunna aktivera appen. Tactivo™Smart Card- och fingeravtrycksläsare för iPhone finns att köpa på www.idApps.com För att köpa Tactivo för iPad, kontakta sales@idapps.com.

Om Good Technology
Good Technology, ledande inom säkra mobillösningar för företag, skapar en värld där anställda kan koppla upp sig, kommunicera och samarbeta säkert med sina egna mobiler med iOS-, android- eller Windows-system. En värld där informationsteknik hanterar mobilappar, enheter och företagsdata enkelt och säkert och ger produktiviteten en skjuts. En värld där företagsinformation kan skickas dit den ska, utan att känsliga företags- eller personuppgifter löper någon risk. Bland Good Technologys kunder finns över 4 000 företag över hela världen, bland dem FORTUNE 100™-toppar inom finansiella tjänster, sjukvård, detaljhandel, telekommunikation, tillverkning, juridik och förvaltning. Läs mer på www.good.com

Om Precise Biometrics
Precise Biometrics är en marknadsledande leverantör av lösningar för igenkänning av fingeravtryck och för att säkerställa människors identitet. Med spetskompetens inom fingeravtrycksbiometri erbjuder Precise Biometrics snabb, exakt och säker verifiering av en person. Tekniken kan användas för ID-, företags- och bankkort samt för tillgång till mobila lösningar, datorer och nätverk. Precise Biometrics levererar sina lösningar till företag och myndigheter över hela världen och företagets teknik är licensierad till nära 160 miljoner användare. För mer information, besök www.precisebiometrics.com, www.IdApps.com

iPhone och iPad är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och i andra länder. Alla andra varumärken tillhör sina respektive ägare.

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Precise Biometrics AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om börs- och clearing verksamhet och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 6 december 2012 kl. 08:00.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION
Thomas Marschall, VD och koncernchef, Precise Biometrics AB
Telefon; 046 31 11 10 eller 0734 35 11 10 , E-post; thomas.marschall@precisebiometrics.com 

Patrik Norberg, CFO, Precise Biometrics AB
Telefon; 046 46 31 11 47 eller 046 734 35 11 47, E-mail; patrik.norberg@precisebiometrics.com

Precise Biometrics är en marknadsledande leverantör av lösningar för igenkänning av fingeravtryck och för att säkerställa människors identitet. Med spetskompetens inom fingeravtrycksbiometri erbjuder Precise Biometrics snabb, exakt och säker verifiering av en person.

Tekniken kan användas för ID-, företags- och bankkort samt för tillgång till mobila lösningar, datorer och nätverk. Precise Biometrics levererar sina lösningar till företag och myndigheter över hela världen och företagets teknik är licensierad till nära 160 miljoner användare.

Mer information finns på www.precisebiometrics.com