Precise Biometrics signerar partneravtal med Giesecke & Devrient

Precise Biometrics meddelar att de har undertecknat ett samarbetsavtal med Giesecke & Devrient (G&D) där G&D ges rätten att använda Precise Match-on-Card™ på sina kort. Avtalet gör det möjligt för de två företagen att leverera marknadens ledande lösning av smartkort i kombination med igenkänning av fingertryck på själva kortet – samtidigt som man snabbt kan tillgodogöra kundernas behov.

G&D, en av världens ledande leverantörer av lösningar för smarta kort, och Precise Biometrics, med sin ledande Match-on-Card-teknik, har undertecknat ett samarbetsavtal som innebär att G&D kan använda Precise Biomerics Match-on-Card-teknik på sina smartkort. Kortets chip innehåller kortinnehavarens fingeravtryck, vilket möjliggör säker identifiering, så att informationen inte kan stjälas eller användas av andra personer. Precise Match-on-Card gör det möjligt att matcha fingeravtryck med det fingeravtryck som finns lagrat på kortet. Den här biometriska verifikationen minskar kraftigt risken för bedrägerier och skyddar personlig information.

Precise Biometrics Match-on-Card har tidigare valts ut för sex nationella ID-projekt (Nigeria, Portugal, Qatar, Bahrain, Thailand och Venezuela). Lösningen används också vid fysisk passerkontroll samt för företagsID-kort inom både den privata och offentliga sektorn.

Precise Biometrics VD Thomas Marschall kommenterar:

– Framgångarna med Match-on-Card gör att vår lösning fortsätter att vara förstahandsvalet för marknadsledande företag som G&D. Vårt samarbete med G&D kommer att göra det möjligt för oss båda att snabbt anpassa oss efter kundernas behov, samtidigt som kunderna erbjuds den ledande tekniken för igenkänning av fingeravtryck. Vi är övertygade om att vi tillsammans med G&D kommer att vinna fler projekt runt om i världen där Match-on-Card specificeras som krav."

G&D är globalt marknadsledande och en pionjär inom produktion och hantering av sedlar, smartkortslösningar och telekommunikationstjänster och e-betalning, samt säkerhetsdokument och identifikationssystem. Med över 10 000 anställda genererade G&D-koncernen mer än 1,7 miljarder Euro i försäljning under 2010.