Precise Biometrics slutför förvärv av NexID Biometrics

Precise Biometrics, marknadsledare inom fingeravtrycksmjukvara, har slutfört förvärvet av tillgångarna i NexID Biometrics, en specialist på biometriska lösningar för spoof mitigation och liveness detection.

Precise Biometrics har efter godkännande av amerikanska myndigheter slutfört förvärvet av NexID Biometrics. Precise Biometrics informerade marknaden om förvärvet genom ett pressmeddelande (https://precisebiometrics.com/sv/nyheter/precise-biometrics-forvarvar-nexid-biometrics-verksamhet-och-utokar-sin-branschledande-fingeravtrycksmjukvara-med-liveness-detection/) den 13 december 2016.

NexID Biometrics utvecklar och licensierar mjukvara för liveness detection som ytterligare ökar säkerheten vid fingeravtrycksautentisering. Förvärvet gör det möjligt för Precise Biometrics att utöka sitt mjukvaruerbjudande för fingeravtrycksigenkänning med branschledande liveness detection vilket ger konkurrensfördelar, stärker bolagets position som ledare inom fingeravtrycksmjukvara och skapar ytterligare förutsättningar för tillväxt på den snabbväxande marknaden för fingeravtrycksteknik.

NexID Biometrics omsättning för 2016 var 2,2 miljoner SEK där bolaget gjorde en mindre förlust. Bolaget kommer att integreras i Precise Biometrics affärsområde Fingerprint Technology, inklusive tre heltidsanställda.
FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA
Håkan Persson, VD, Precise Biometrics
Telefon; 046 31 11 05 alt 0734 35 11 05
E-mail; hakan.persson@precisebiometrics.com
OM PRECISE BIOMETRICS
Precise Biometrics är en marknadsledande leverantör av lösningar bekväm och säker autentisering av människors identitet, Vi utvecklar och säljer fingeravtrycksmjukvara och mobila smartkortsläsare som levererar marknadens bästa användarupplevelse och säkerhet. Våra lösningar används hundratals miljoner gånger varje dag av människor över hela världen och marknadsförs tillsammans med starka partners. Mer information finns på: precisebiometrics.com