Precise Biometrics Tactivo™ integreras i OpenPeaks lösning SECTOR™ för ökad säkerhet på mobila enheter

Tack vare Tactivo möjliggör OpenPeaks lösning Advanced Device and Application Management (ADAM) en kraftig ökning av mobilsäkerheten, något som efterfrågas av företag världen över.

Marknaden för högre mobilsäkerhet och fler applikationsspecifika inställningar fortsätter att växa i takt med att allt fler anställda använder sin egen utrustning på jobbet- den trend som kallas "bring your own device" eller BYOD. Precise Biometrics samarbetspartner OpenPeak har nu integrerat det innovativa mobilskalet Tactivo med inbyggd fingeravtrycks- och smarktortsläsare för iPad och iPhone. Det möjliggör flerfaktorautentisering och avancerade säkerhetsfunktioner som förbättrar säkerheten när anställda använder egna mobila enheter. OpenPeaks lösning använder applikationsspecifika VPN-anslutningar och trefaktorsautentisering baserad på personlig kod, smartkort och fingeravtryck. På så vis kan IT-ansvariga ha kontroll över delningen av känslig information mellan olika applikationer på samma enhet och reglera säkerhetskraven för specifika applikationer. Organisationer som använder lösningen väljer själva vilken eller vilka av de tre autentiseringsmetoderna – personlig kod, smartkort och fingeravtryckskontroll – som ska krävas för att komma åt olika applikationer på mobila enheter.

"Genom att kombinera Precise Biometrics innovativa autentiseringslösning med vår app wrapping-teknik SECTOR kan vi erbjuda ett flernivåskydd som håller även den känsligaste information säker", säger Dan Gittleman, CEO på OpenPeak. "Tactivo är ett perfekt komplement till vår ADAM-plattform och möjliggör en helt ny typ av flerfaktorautentisering och nya säkerhetsfunktioner, samtidigt som behöriga användare garanteras enkel åtkomst."

Thomas Marschall, CEO på Precise Biometrics, säger: "Det känns väldigt spännande att Tactivo byggs in i de senaste lösningarna för ökad säkerhet på den växande mobilmarknaden." Han fortsätter: "OpenPeaks app wrapping-teknik och andra innovationer på säkerhetsområdet är värdefulla bidrag som kan hjälpa organisationer att hantera de nya förutsättningar som BYOD-trenden skapar. Vi ser fram emot att Tactivo nu ska göra dessa innovationer ännu bättre och bli till nytta för såväl företag som offentliga verksamheter."

Om OpenPeak
OpenPeak är en ledande leverantör av mobil teknik. OpenPeak utvecklar helhetssystem och -lösningar som gör det möjligt för företag och offentliga verksamheter inom skola, vård och omsorg att kontrollera sina kunders mobila enheter och applikationer på distans. OpenPeaks lösning för hantering av mobila enheter, Advanced Device and Application Management (ADAM), består av tre komponenter: SANCTION, SECTOR och OPENSHOP. Dessa kan implementeras var för sig som komplement till befintliga lösningar för enhets- och nätverkshantering, eller som en komplett helhetslösning för enhets-, applikations- och profilhantering. Mer information finns på www.openpeak.com

iPhone och iPad är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och i andra länder. Alla andra varumärken tillhör sina respektive ägare.

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Precise Biometrics AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om börs- och clearing verksamhet och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 8 januari 2013 kl. 10:00.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION
Thomas Marschall, VD och koncernchef, Precise Biometrics AB
Telefon; 046 31 11 10 eller 0734 35 11 10 , E-post; thomas.marschall@precisebiometrics.com 

Patrik Norberg, CFO, Precise Biometrics AB
Telefon; 046 46 31 11 47 eller 046 734 35 11 47,E-mail; patrik.norberg@precisebiometrics.com

Precise Biometrics är en marknadsledande leverantör av lösningar för igenkänning av fingeravtryck och för att säkerställa människors identitet. Med spetskompetens inom fingeravtrycksbiometri erbjuder Precise Biometrics snabb, exakt och säker verifiering av en person.
Tekniken kan användas för ID-, företags- och bankkort samt för tillgång till mobila lösningar (smart phones och surfplattor), datorer och nätverk. Precise Biometrics levererar sina lösningar till företag och myndigheter över hela världen och företagets teknik är licensierad till nära 160 miljoner användare.

Mer information finns på www.precisebiometrics.comoch www.idApps.com (https://www.precisebiometrics.com)