Precise Biometrics tecknar kommersiellt avtal med den koreanska sensortillverkaren LaserSemicon

Precise Biometrics har tecknat ett kommersiellt licensavtal med LaserSemicon CO.,LT (tidigare CanvasBio), en koreansk tillverkare av fingeravtryckssensorer. Avtalet omfattar Precise Biometrics fingeravtrycksalgoritm och är ett naturligt nästa steg av utvärderingslicensavtalet från 2022. Affärsvillkoren inkluderar en initial licensintäkt på 45 000 USD samt royaltyintäkter baserade på antalet levererade sensorenheter.

Det undertecknade licensavtalet ger rätt till kommersiell användning av Precise BioMatch-algoritm som en del av LaserSemicons fingeravtryckssensorer och det första projektet kommer att vara för laptops.

Lösningen som utvecklats av Precise och LaserSemicon är baserad på en "Match-on-Chip-lösning." Det är en relativt ny teknik och innebär att den biometriska verifieringen sker i en processor separerad från datorns processor, för att uppnå en högre nivå av säkerhet. Denna teknik krävs till exempel för att uppfylla kraven för Microsoft Hello, som är den senaste säkerhetsstandarden för inloggning på bärbara datorer.

Joakim Nydemark, VD på Precise Biometrics, kommenterar:
"Vi är glada över att utöka vårt partnerskap med LaserSemicon och kommersialisera vår gemensamt utvecklade lösning. Samarbetet understryker vår målsättning att tillhandahålla världsledande fingeravtrycksteknologi och PC-segmentet är dessutom en av våra nyare produktvertikaler. LaserSemicon har utvecklat imponerande sensorhårdvara som matchar vår mjukvara mycket väl och jag ser fram emot nya gemensamma produkter på marknaden.”

San Kim, VD på LaserSemicon, kommenterar:
”Vi är mycket imponerade av prestandan av Precise Biometrics fingeravtrycksalgoritm och är glada över att nu utöka vårt samarbete inom ramen för ett kommersiellt avtal. Vår senaste match-on-chip-hårdvara och Precise BioMatch-algoritm är en utmärkt kombination för datorer med höga säkerhetskrav och erbjuder även stöd för Microsofts Hello senaste inloggningssäkerhetsstandard.”