Precise Biometrics tillkännager ny kraftfull lösning för biometriska betalkort

Inför Money 20/20 i Las Vegas, tillkännager Precise Biometrics en kraftfull och effektiv uppgradering av sin marknadsledande fingeravtryckslösning för smarta kort som kommer att minska den totala produktkostnaden, och därmed stödja tillväxten av biometriska betalkort.

Uppgraderingen av Precise Biometrics branschledande fingeravtryckslösning, Precise BioMatch™ Embedded (https://precisebiometrics.com/products/fingerprint-recognition-software/smart-card-wearable-iot/), stöder ännu mindre fingeravtryckssensorer med en yta ned till 30 mm2 och begränsade mikroprocessorer som möjliggör strömsnåla biometriska smarta kort. Samtidigt uppfyller mjukvarulösningen de krav på biometrisk prestanda som betalkortbranschen kräver. Genom att möjliggöra tillämpning av mindre sensorer kan de totala produktkostnaderna sänkas. Mjukvarulösningen kommer att finnas tillgänglig för kunder i december 2017.
"De första marknadsförsöken, som utförts tidigare i år, visar att kunderna är ivriga att få börja använda biometriska betalkort. Vår förbättrade fingeravtryckslösning kommer att påskynda införandet av biometriska smarta kort genom att sänka de totala produktkostnaderna med bibehållen hög biometrisk prestanda", säger Håkan Persson, VD för Precise Biometrics.
Utöver stöd för ännu mindre fingeravtryckssensorer, erbjuder Precise BioMatch Embedded högsta säkerhet vid fingeravtrycksautentisering genom att hantera både biometrisk prestanda samt lagring och matchning av fingeravtryckstemplat i kortets befintliga Embedded Secure Element (eSE).
"Kombinationen av kontaktlösa betalningar och fingeravtrycksautentisering erbjuder konsumenter en helt ny nivå av användarvänlighet och minimerar risken för identitetsstöld och bedrägeri. Med en årlig adresserbar marknad på över två miljarder betalkort har biometriska betalkort potentialen att bli nästa stora tillväxtmarknad för fingeravtrycksteknik", tillägger Håkan Persson.
Precise Biometrics deltar för närvarande i flera biometriska smarta kortprojekt tillsammans med branschledande aktörer inom betalkortssektorn. I slutet av september i år tillkännagav Precise Biometrics att Precise BioMatch Embedded integrerats i världens första kontaktlösa betalkort (https://precisebiometrics.com/news/2017/09/precise-biomatch-embedded-deployed-in-worlds-first-contactless-payment-card-from-airplus-international/) från AirPlus International.

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA
Håkan Persson, VD, Precise Biometrics
Telefon; 046 31 11 05 alt 0734 35 11 05
 E-mail; hakan.persson@precisebiometrics.com
OM PRECISE BIOMETRICS
Precise Biometrics är en marknadsledande leverantör av lösningar för bekväm och säker autentisering av människors identitet, Vi utvecklar och säljer fingeravtrycksmjukvara och mobila smartkortsläsare som levererar marknadens bästa användarupplevelse och säkerhet. Våra lösningar används hundratals miljoner gånger varje dag av människor över hela världen och marknadsförs tillsammans med starka partners. Mer information finns på: precisebiometrics.com