Precise Biometrics utvald av marknadsledande global leverantör av finansiella informationstjänster

– marknaderna för smart phones och surfplattor står på tur

Den USA-baserade kunden har valt Precise Biometrics som sin nya leverantör av fingeravtrycksalgoritmer efter en noggrann genomgång av marknaden. Precise Biometrics lösning för inbyggda system, som innefattar de topprankade algoritmerna i NIST/Minex-tester, var huvudskälet till valet.

Kunden har för avsikt att förbättra prestandan hos befintliga och framtida fingeravtrycksstödda enheter genom att använda Precise Biometrics teknologi. Deras huvudmål är en smidig och samtidigt säker användarupplevelse.

Precise Biometrics koncernchef och VD, Thomas Marschall, säger, "Marknaderna för finansiella tjänster har bland de högsta kraven i världen när det gäller användbarhet och säkerhet och vi är därför oerhört stolta och nöjda med att kunna presentera denna nya kund och deras godkännande av vår lösning för inbyggda system. Det innebär att hundratusentals anställda inom finanssektorn snart kommer att använda vår teknologi på daglig basis. Under flera år har vi arbetat med att utveckla fingeravtrycksteknologi som kan ge den bästa användarupplevelsen med fokus på att få även "svåra" fingeravtryck att fungera vid användning av våra algoritmer. Detta är viktigt eftersom det minskar support- och utbildningskraven samtidigt som det möjliggör för så många som möjligt att få en smidig användarupplevelse när de använder fingeravtryckssensorer. Denna vinst är extremt betydelsefull och är ytterligare en bekräftelse på styrkan i vår teknik."

Marschall fortsätter, "Med början 2013, och med förväntade ökningar under de närmaste åren, ser vi en utbredd användning av fingeravtrycksteknologi i mobila enheter både för företag och för daglig användning. För att detta ska ske är det avgörande att teknologin kan bearbeta även de fingeravtryck som det tidigare har varit svårt eller omöjligt för biometriska enheter att läsa. Precise Biometrics kan erbjuda denna prestandanivå vilket är anledningen till att en så globalt framstående kund har valt vår lösning".
Detaljerna kring detta avtal är för närvarande konfidentiella, men det kommer att ha en positiv inverkan på Precise Biometrics finansiella resultat redan första kvartalet 2013.

 
Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Precise Biometrics AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om börs- och clearing verksamhet och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 3 januari 2013 kl. 13:00.

 
FÖR YTTERLIGARE INFORMATION
Thomas Marschall, VD och koncernchef, Precise Biometrics AB
Telefon; 046 31 11 10 eller 0734 35 11 10 , E-post; thomas.marschall@precisebiometrics.com 

Patrik Norberg, CFO, Precise Biometrics AB
Telefon; 046 46 31 11 47 eller 046 734 35 11 47, E-mail; patrik.norberg@precisebiometrics.com

Precise Biometrics är en marknadsledande leverantör av lösningar för igenkänning av fingeravtryck och för att säkerställa människors identitet. Med spetskompetens inom fingeravtrycksbiometri erbjuder Precise Biometrics snabb, exakt och säker verifiering av en person.
Tekniken kan användas för ID-, företags- och bankkort samt för tillgång till mobila lösningar (smart phones och surfplattor), datorer och nätverk. Precise Biometrics levererar sina lösningar till företag och myndigheter över hela världen och företagets teknik är licensierad till nära 160 miljoner användare.

Mer information finns på www.precisebiometrics.comoch www.idApps.com (https://www.precisebiometrics.com)