Precise Biometrics visar upp framtidens fingeravtryckslösningar för fordonsindustrin på CES 2024

Precise Biometrics deltar på världens största elektronikmässa, Consumer Electronics Show (CES), i USA den 9-12 januari, 2024. Bolaget kommer i samarbete med den tyska halvledarjätten Infineon att demonstrera framtidens lösningar inom fordonsindustrin för biometrisk identifiering av förare.

Biometrisk identifiering genom fingeravtryck, handflata eller ansiktsigenkänning är numera integrerad i en stor del av den konsumentelektronik som moderna ekonomier och digitala livsstilar bygger på. Detta gäller såväl mobiltelefoner, laptops, smarta dörrlås, som inom fordonsindustrin.
 
Precise Biometrics kommer, som enda biometripartner, vara en del av Infineons demo- och kundsvit, och där demonstrera bolagens gemensamma tekniklösning för biometri i fordon. Integrering av fingeravtrycksläsare i fordon, speciellt i nya bilar, är ett användningsområde som växer kraftigt inom biometrin.
 
Fingeravtrycksläsaren Infineon har utvecklat med Precise Biometrics mjukvara gör det möjligt för föraren att på ett både enkelt och säkert sätt hantera bilens inställningar och funktioner, som exempelvis inställningar av förarposition, start av fordonet, tillgång till appar, samt betalning av produkter och tjänster.

Precise Biometrics deltagande på CES ligger i linje med företagets fokus på att kommersialisera sin teknologi och mjukvara på nya marknader och vertikaler. Bolagets VD Joakim Nydemark samt försäljningschef i USA Mark Cornett kommer att träffa kunder och partners samt vara tillgängliga för intervjuer med press och media.

Joakim Nydemark, VD för Precise Biometrics, kommenterar:
”Precise Biometrics har en unik position på marknaden med våra världsledande biometrilösningar och vi ser en fantastisk möjlighet att bredda oss ytterligare med nya partners, nya marknader och inom nya vertikaler. Vi är stolta över att bli inbjudna som Infineons Premium Partner på fordonssidan för att visa upp vår gemensamma lösning på detta enorma årliga branschevent. Det ökade intresset för biometrilösningar som skapar säkerhet, trygghet och effektivitet inom olika tillämpningsområden bådar gott för framtiden. Vi ser fram emot att träffa många befintliga och potentiella partners inom en rad olika vertikaler på plats på CES.”

Evenemang: Consumer Electronics Show (CES) 2024 i Las Vegas, USA
Vilka som deltar: Joakim Nydemark, VD samt Mark Cornett, Försäljningschef i USA
När: 9-12 januari 2024
Var: Las Vegas Convention Center och Venetian Hotel, Suite 29