Precise har ingått samarbete med RCO Security

Precise har ingått samarbetsavtal med RCO Security AB – ett ledande säkerhetsbolag som utvecklar, tillverkar och säljer tjänster och produkter inom passer- och säkerhetssystem – för integrationen av Precise produkt för access till faciliteter med RCOs passersystem.

”Vi är glada över att ha ingått samarbete med RCO som har en mycket stark marknadsposition i Norden. Vi har tagit stora steg i utvecklingen och kommersialiseringen av YOUNiQ under 2020 och detta samarbete representerar en viktig milstolpe när vi nu går in i nästa fas, att skala upp och lansera produkten brett på den nordiska marknaden”, säger Precise VD, Stefan K. Persson.

Precise YOUNiQ – Access integrerar ansiktsigenkänning med inpasseringssystem för att bekvämt och säkert kunna hantera access till faciliteter. Tekniken bakom produkten baseras på artificiell intelligens som bekräftar individens identitet genom dess unika ansiktsdrag. Genom samarbetet med RCO har produkten framgångsrikt integrerats med RCOs passersystem och installerats på RCOs huvudkontor i Järfälla.

"I en tid där digitalisering genomsyrar alla former av branscher och dess lösningar, är det viktigt att ligga i framkant och kunna erbjuda våra kunder smarta lösningar med hög säkerhet och utmärkt användarupplevelse. Genom samarbetet med Precise kan vi nu komplettera vårt redan starka produktutbud med en produkt som ligger helt rätt i tiden”, säger Christian Lund, Customer Experience Director på RCO Security AB.

Om RCO Security AB
Svenska RCO Security AB utvecklar, tillverkar och säljer tjänster och produkter inom passer- och säkerhetssystem. RCO grundades 1976 och har etablerat sig som en ledande leverantör på den nordiska marknaden. I dag finns RCO representerat i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret ligger i Järfälla i Stockholm. Bolaget har de senaste åren uppvisat en god tillväxt och lönsamhet. RCO omsätter drygt 200 miljoner kronor och har cirka 90 anställda. RCO Security ägs till 100 procent av Novax som ingår i familjeföretaget Axel Johnson AB. Företaget är miljödiplomerat enligt Svensk Miljöbas.

För mer information, besök: https://www.rco.se/