Precise i avtal med Exeger för biometrisk access till faciliteter

Precise har ingått avtal med Exeger – ett svenskt bolag som utvecklar och tillverkar Powerfoyle, utskrivbara solceller som används inom konsumentelektronik, smarta produkter för hemmet och andra applikationer – för att installera Precise YOUNiQ – Access i Exegers lokaler. Precise YOUNiQ integrerar ansiktsigenkänning med inpasseringssystem för att bekvämt och säkert kunna ge anställda och besökare access till kontor och byggnader.

Installationen förväntas ske under mars månad 2020 och utförs av NVSS Security AB.

“Precise är en ledande innovatör inom sitt område och vi är därför glada över att ett av Sveriges mest innovativa bolag har beslutat sig för att använda vårt biometriska inpasseringssystem för att ge anställda och besökare åtkomst till sina lokaler. Jag ser fram emot installationen av vår produkt som jag är övertygad om kommer att generera värde för Exeger genom att öka säkerheten och bekvämligheten för de anställda så att de fullt ut kan fokusera utvecklingen av sin banbrytande solcellsteknologi”, säger Precise VD Stefan K. Persson.

Under 2019 har Precise tagit flera viktiga steg i utvecklingen och kommersialiseringen av sin produkt för access till faciliteter. Precise har framgångsrikt integrerat både passiv liveness detection och passiv ansiktsigenkänningsteknologi för att kunna erbjuda en bekväm och säker inpasseringslösning. Bolaget ökar nu takten i kommersialiseringen, med Exeger som första kommersiella kund att installera Precise YOUNiQ i sina lokaler.

“Exeger ser alltid positivt på att samarbeta med bolag som är världsledande inom sitt område. Jag är imponerad av Precise och lösningen de erbjuder. Vi kommer nu kunna utesluta taggar och nycklar som behövs idag för att komma in i våra lokaler och ersätta det med ett mer bekvämt och säkert system som säkerställer att endast behöriga personer har åtkomst till lokalerna”, säger Giovanni Fili, VD på Exeger.

Om Exeger
Exeger är ett svensk deep tech bolag som tillverkar Powerfoyle, nästa generations solcell. De supertunna solcellerna kan tryckas i vilken färg och form som helst och enkelt integreras i bärbar konsumentelektronik, IoT och smarta hem. Några exempel på användningsområden är hörlurar, surfplattor och smarta hjälmar. Solcellerna laddar i alla typer av ljus, både naturligt och artificiellt och cellerna tillverkas i en miljövänlig process i Exegers fabrik mitt i Stockholm. Idag samarbetar Exeger med världsledande och globala varumärken såsom Harman Group och POC Sports, för att nå konsumenter världen över. www.exeger.com