Precise i samarbete med Doro för utveckling av innovativ teknik för seniorer

Precise meddelar idag att bolaget har ingått i ett samarbetsavtal med Doro AB – ett svenskt seniorfokuserat teknikföretag – för att utveckla innovativa lösningar inom välfärdsteknik. Målet med partnerskapet är att kombinera Precises YOUNiQ-teknik i Doros utvecklingsarbete av trygghetslarm för att möjliggöra säkrare och bekvämare identifiering vilket ger fördelar för användare, anhöriga och vårdgivare.

YOUNiQ kommer att möjliggöra nya sätt att interagera med trygghetslarmen genom beröringsfria lösningar, samt göra det möjligt att svara proaktivt på en rad händelser. YOUNiQ kombinerar ansiktsigenkänning med olika system och enheter för bekväm och säker identifiering. Tekniken bakom produkten är baserad på artificiell intelligens som bekräftar individens identitet genom sina unika ansiktsdrag.

”Användningen av biometri för säker autentisering och identifiering har ökat avsevärt – både för digitala tjänster och i den fysiska världen – för att minska behovet av att röra vid delade föremål. YOUNiQ är designad för att vara anpassningsbar, snabb och exakt, och detta partnerskap är en ytterligare demonstration av bredden på vår skalbara biometriska teknologiplattform. Vi ser fram emot att samarbete med Doro för att genom biometri förbättra bekvämligheten och säkerheten och därigenom förbättra supporten för seniorer”, säger Precise VD Stefan K. Persson.

Ett trygghetslarm ger stöd och trygghet till människor i alla åldrar, särskilt till de som bor ensamma och riskerar att ramla, lever med demens, epilepsi, hjärtsjukdomar, långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning. Nästa generation trygghetslösningar kommer att bli alltmer prediktiva, proaktiva och förebyggande. Utveckling och implementering av välfärdsteknik innebär att omsorg i hemmet blir mer effektiv och bidrar till ett rikare och mer självständigt liv för användaren.

”Vi är väldigt glada över att få in Precise Biometrics som en samarbetspartner. Vår erfarenhet av äldre och välfärdsteknik, i kombination med deras världsledande identifieringsprogram och biometriska teknik, kommer att göra det möjligt för oss att utveckla nya och innovativa lösningar”, säger Martin Puumalainen, Country Director Sweden, Doro Care.

Om Doro
Doro är ett seniorfokuserat teknikföretag. Vi utvecklar tjänster och produkter för seniorer för att göra åldrandet självständigt, stärkande och innehållsrikt. Vår breda portfölj av produkter och tjänster för trygghets- och omsorgslösningar bidrar till att koppla ihop generationer digitalt och skapar en trygg och självständig tillvaro i och utanför hemmet. Doro är marknadsledande inom trygghetslarm i Sverige, Norge och Storbritannien och global marknadsledare på mobiltelefoner till seniorer. Doro är ett svenskt bolag med huvudkontor i Malmö och försäljningsverksamhet i 27 länder. Doros aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. 2020 hade bolaget ca 1 080 medarbetare och nettoomsättningen uppgick till 1 689 miljoner kronor (168,0 miljoner Euro). Läs mer om Doro på vår hemsida www.doro.se/corporate