Precise i samarbete med Infineon för användning av biometri i fordonsindustrin

Precise meddelade idag att bolaget har ingått ett samarbetsavtal med Infineon Technologies AG (“Infineon”) för att tillhandahålla fingeravtrycksteknologi, inklusive Precises egenutvecklade fingeravtrycksalgoritm, Precise BioMatch, till fordonsindustrin. Teknologin avser användas till olika applikationer, inklusive automatiserade justeringar av förarinställningar i fordon.

”Vi är glada över att samarbeta med Infineon för att möjliggöra skräddarsydda upplevelser för föraren i nästa generations fordon. Tillsammans kommer vi att arbeta nära för att förse marknaden med innovativ teknik som stärker kopplingen mellan människor och fordon”, säger Precises VD Stefan K. Persson.

Infineon är en världsledande leverantör av lösningar baserade på halvledare med långvariga relationer med flertalet ODM:er (Original Design Manufacturer) som tillhandahåller sensorlösningar till bilindustrin. Fingeravtrycksteknologin som utvecklats av Precise och Infineon ger möjlighet till en anpassad körmiljö. Genom att koppla information om förarpreferenser som ska verifieras och aktiveras genom användarnas fingeravtryck kan fordonet till exempel justera olika inställningar av bilen automatiskt, men även logga in på olika applikationer efter att förarens identitet har verifierats.

”Vi är glada över samarbetet med Precise där vi skapar en perfekt kombination av hårdvara och mjukvara. Tillsammans kan vi förse ODM:er med lösningar i framkant för autentisering av förare med hjälp av biometriska data. Dessa kommer till en början att användas inom sport- och lyxbilssegmentet. Successivt kommer dock en betydligt större marknad att utvecklas här, även utanför bilar”, säger Ralf Koedel, Senior Director Product Marketing på Infineons Automotive Division.

Om Infineon
Infineon Technologies AG är en världsledande leverantör av lösningar baserade på halvledare som gör livet enklare, säkrare och grönare. Mikroelektronik från Infineon är nyckeln till en bättre framtid. Med cirka 50 280 medarbetare globalt omsatte Infineon ca 11,1 miljarder Euro under verksamhetsåret 2021 (som avslutades den 30 september). Infineon är ett av de tio största halvledarbolagen globalt.