Precise identifieringsmjukvara integrerad i öppen och molnbaserad plattform för passerkontroll

Precise har framgångsrikt integrerat sin produkt för access till faciliteter med Telcred Access Manager, ett molnbaserat passersystem för öppen hårdvara från Axis Communications och andra leverantörer. Zynka Group, en ledande leverantör av produkter för BIM (Building Information Management) och ”digitala tvillingar” kommer att driftsätta lösningen i sitt huvudkontor i Göteborg.

– Integreringen av vår identifieringsprogramvara för sömlös access till faciliteter med Telcreds öppna plattform för passerkontroll återspeglar vår strategi att samarbeta med moderna och innovativa plattformsleverantörer. Vi ser fram emot att fortsätta arbeta med Telcred, Axis och Zynka när vi nu fortsätter vår tillväxtresa inom området Digital Identity, säger Precise vd Stefan K. Persson.

Precise YOUNiQ integrerar ansiktsigenkänning med passersystem för att bekvämt och säkert kunna hantera access till faciliteter. Tekniken bakom produkten baseras på artificiell intelligens som bekräftar individens identitet genom dess unika ansiktsdrag. Genom Telcreds API för integration med externa system har Precise framgångsrikt integrerat produkten med Telcred Access Manager, en molnbaserad mjukvarumotor för passerkontroll som nyttjar IP-anslutna dörrstyrenheter från Axis Communications.

– Ansiktsigenkänning som teknik kombinerar hög säkerhet med oöverträffad bekvämlighet. Integrationen med Precise YOUNiQ gick väldigt smidigt vilket illustrerar styrkan och möjligheterna med öppna plattformar. Vi ser många potentiella tillämpningar för denna teknik och vi tror att den blir allt vanligare inom passersystem de närmaste åren, säger Telcreds VD Carlo Pompili.

Zynka Group AB blir den första kunden som använder Precise YOUNiQ via Telcreds plattform. Axis Communications kommer att tillhandahålla dörrstyrsenheterna som ansluter direkt till Telcreds molntjänst över IP. Genom integrationen med Telcred erbjuder Zynka också ett passersystem för sina kunder i sin digital buildings-plattform.

– En öppen lösning för åtkomsthantering med endast en API-slutpunkt för integration är avgörande för vår strategi att leverera värdeskapande digitala tjänster under hela byggnadens livscykel. Telcreds öppna molntjänst gör det möjligt för oss att göra just det redan idag, med en rad framtida möjligheter. Vi är också övertygade om att ansiktsigenkänning som metod för att ge access kommer att tas emot väl av våra plattformskunder, säger Zynkas CTO Daniel Månsson.

– Så här ser världen för öppna system ut och jag tycker det även visar en glimt av framtiden. Jag är väldigt stolt över Axis bidrag till detta pågående skifte i branschen, säger Axis Eco-system manager Björn Callenfors.

Om Telcred AB
Telcred AB är ett mjukvaruföretag baserat i Stockholm som tillhandahåller en mjukvaruvarumotor för passerkontroll baserad på moln, IP, mobil, och öppen systemarkitektur.

Om Zynka Group AB
Zynka Group AB är specialiserat på digitalisering av ”built enviroment” med en kombination av strategisk konsultverksamhet och en skalbar plattformslösning för hantering av digitala tvillingar.

Om Axis Communications AB
Axis möjliggör en smartare och säkrare värld genom att skapa nätverkslösningar som ger insikter för att förbättra säkerheten och nya sätt att göra affärer. Som branschledande inom nätverksvideo erbjuder Axis produkter och tjänster för videoövervakning och analys, passerkontroll och ljudsystem. Axis har mer än 3 500 engagerade medarbetare i över 50 länder och samarbetar med partners över hela världen för att leverera kundlösningar. Axis grundades 1984 och har sitt huvudkontor i Lund, Sverige.