Precise ingår distributionsavtal med Elektroskandia för YOUNiQ

Precise har ingått ett distributionsavtal med den ledande el-teknikgrossisten Elektroskandia Sverige AB, avseende YOUNiQ – Precise produkt för biometrisk access till byggnader och lokaler. Avtalet innebär att Precises identifieringsmjukvara med ansiktsigenkänning för säker och bekväm access kommer att inkluderas i Elektroskandias produktutbud.

"Vi är glada över att ingå samarbete med Elektroskandia som kommer att utgöra en viktig försäljningskanal för YOUNiQ. Elektroskandia är den ledande distributören av säkerhetsmateriel i Sverige och har ett stort distributionsnätverk av installationsföretag och säkerhetsföretag – viktiga målgrupper för oss att nå i vårt arbete med att skala YOUNiQ. Jag är övertygad om att vi kommer att se ett ökat intresse för vår produkt och attrahera nya kunder som efterfrågar säker och bekväm access där du är nyckeln", säger Precise VD Stefan K. Persson.

YOUNiQ integrerar ansiktsigenkänning med passagesystem för att bekvämt och säkert kunna hantera access till byggnader och lokaler. Tekniken bakom produkten är baserad på artificiell intelligens som bekräftar individens identitet genom sina unika ansiktsdrag. Genom distributionsavtalet kommer Precise kompletta YOUNiQ-erbjudande inklusive ansiktsigenkänningsteknologi med live detection, kameror och den egenutvecklade identifieringsmjukvaran att finnas tillgänglig för alla Elektroskandias kunder att köpa online och i butik.

”Det nya avtalet med Precise Biometrics är väldigt spännande och innebär att vi nu kommer att kunna erbjuda YOUNiQ till våra kunder. Att använda biometri för att öppna dörrar kommer att vara ett nytt alternativ till befintliga lösningar”, säger Christer de Wahl, sälj- och marknadschef, affärsområde Säkerhet Elektroskandia.

Om Elektroskandia
Elektroskandia ingår i Sonepar-koncernen. Sonepar är ett familjeägt företag med 145 dotterbolag i 48 länder fördelat på fem kontinenter.