Precise ingår samarbete med Innovatrics

Precise har ingått samarbete med Innovatrics, en världsledande leverantör av biometriska lösningar. Innovatrics kommer leverera teknologi för ansiktsigenkänning till Precise produkter inom affärsområdet Digital Identity. Samarbetet stödjer bolagets ambition att tillhandahålla världsledande biometrisk identifieringsmjukvara som underlättar människors vardag.

”Vi är glada över att ha ingått samarbete med Innovatrics och att vi tillsammans banar vägen i branschen genom systemutveckling som kombinerar flera olika biometriska modaliteter. Jag är övertygad om att samarbetet kommer att öka båda företagens innovationskapacitet och att vi kommer att kunna dra nytta av varandras nätverk och därmed stärka vår position i Europa”, säger Precise VD Stefan K. Persson.

Samarbetet kommer initialt att fokusera på att integrera Precise produkt Precise YOUNiQ för access till faciliteter med Innovatrics passiva ansiktsigenkänningsteknologi, den andra biometriska modaliteten efter fingeravtrycksigenkänning att inkluderas i identifieringsmjukvaran hos Precise YOUNiQ. I enlighet med avtalet har Innovatrics rätt till en licensavgift per användare och år.

"Innovatrics är en ledare inom ansiktsigenkänningsteknologi och deras patentskyddade teknik kommer att vara en viktig hörnsten i Precise YOUNiQ", säger Stefan K. Persson.

”Med vår 15 åriga erfarenhet av innovation ser vi framemot att bidra till Precise arbete att uppnå sitt mål om att tillhandahålla smarta lösningar för bekväm och säker identifiering inom olika applikationsområden. Genom samarbetet med Precise har vi hittat en partner som är lika engagerad som vi till att utveckla pålitliga lösningar som påverkar människors vardagliga liv i positiv bemärkelse, allt från smidigare access till faciliteter till att göra företag mer effektiva”, säger Jan Lunter, Innovatrics VD och grundare.

Om Innovatrics
Innovatrics är en självständig och pålitlig partner för biometrisk identifieringsteknologi. Företaget har fullbordat fler än 500 projekt i 80 länder och över en miljard människor har identifierats med hjälp av Innovatrics biometriska mjukvara. De prisbelönta Innovatrics-algoritmerna levererar högsta möjliga prestanda och tillhör de snabbaste och mest pålitliga i branschen. För mer information, besök gärna www.innovatrics.com