Precise ingår samarbete med Sehlhall Fastigheter

Precise har ingått samarbete med Sehlhall Fastigheter – ett fastighetsbolag som bygger och förvaltar omsorgsfastigheter. Precise teknik för ansiktsigenkänning ska användas för säker och bekväm access till, och i, Sehlhalls fastigheter.

Precise YOUNiQ integrerar ansiktsigenkänning med inpasseringssystem för att bekvämt och säkert kunna hantera access till faciliteter. Tekniken bakom produkten baseras på artificiell intelligens som bekräftar individens identitet genom dess unika ansiktsdrag. Sehlhall är det första fastighetsbolaget som använder sig av Precise teknik. 
 
”Vi ser fram emot att få vara en del av Sehlhalls arbete att skapa trygga och smittsäkra omsorgsfastigheter. Vår teknik kombinerar svårslagen bekvämlighet, samtidigt som den säkerställer att rätt personer har access till rätt del av fastigheten. Då dessa funktioner är av största vikt i den här typen av fastigheter kan Precise teknik skapa stort värde för alla verksamheter i det här segmentet”, säger Precise VD, Stefan K. Persson. 
 
Även om minimering av smittspridning till största del handlar om hygienrutiner hos personerna i verksamheterna, lägger Sehlhall stort fokus på att i sin roll som fastighetsägare minska riskerna. Genom en strategisk kombination av arkitektur, form och tekniska lösningar kan Sehlhall skapa de bästa förutsättningarna för att minimera smittspridning. 
 
”Sehlhalls omsorgsfastigheter representera den högsta nivån av trygghet och säkerhet. Med Precise teknik för ansiktsigenkänning fortsätter vi att modernisera Sveriges sociala infrastruktur,” säger Dan T. Sehlberg, vd och koncernchef på Sehlhall Fastigheter. 

Om Sehlhall Fastigheter:
Sehlhall Fastigheter bygger och förstärker landets sociala infrastruktur. Vi skapar och förvaltar moderna, hållbara omsorgsfastigheter med människan i centrum. Sverige står inför demografiska utmaningar och brottas med ett växande underskott av olika samhällsfunktioner, t.ex. förskolor, skolor, grupp- och vårdboenden. Det vill Sehlhall Fastigheter med engagemang, kunskap och erfarenhet bidra till att bygga bort.